محمد مهدي قيصري عنوان كرد:
كنسرسيوم توليد قطعات صنعتي در دانشگاه آزاد اسلامي اصفهان راه‌اندازي شد/ ظرفيت‌هايي در خدمت جهش توليد
رئيس اداره خدمات آزمايشگاهي و كارگاهي دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان گفت: مجموعه كارگاه‌هاي ماشين‌افزار در واحدهاي دانشگاهي استان به‌‌دليل راه‌اندازي كنسرسيوم توليد قطعات در صنعت در حال شكل‌گيري و انعقاد تفاهم‌نامه‌هاي مورد نياز هستند.

دانشگاه آزاد اسلامي با حدود 11 هزار آزمايشگاه و كارگاه و بيش از 147 هزار تجهيزات تخصصي، 12 پژوهشكده و 125 مركز تحقيقاتي در خدمت جامعه دانشگاهي، پژوهشي و صنعتي كشور است. مجموعه‌اي كه در قالب سامانه‌هاي ساها، ساتا و آزمايشگاه همكار استاندارد آماده هر نوع خدمت آزمايشگاهي به دانشگاهيان و صنعتگران سراسر ايران است.

بر اين اساس بر آن هستيم تا اين ظرفيت بزرگ خدماتي كشور را در سلسله گزارش‌ها و گفتگوهايي به دانشگاهيان، پژوهشگران، صنعتگران و ... معرفي و اطلاع‌رساني كنيم. در گفتگو با محمدمهدي قيصري رئيس اداره خدمات آزمايشگاهي و كارگاهي دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان به معرفي خدمات، ظرفيت‌هاي آزمايشگاهي، كارگاهي و تحقيقاتي اين دانشگاه پرداخته مي‌شود.

قيصري درباره ظرفيت‌هاي آزمايشگاهي و كارگاهي دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان اظهار كرد:‌ مجموعه آزمايشگاه‌هاي شيمي توانمند و پيشرفته در واحدهاي دانشگاهي اصفهان (خوراسگان) و شهرضا با قابليت كسب درآمد از صنايع وابسته مانند صنايع غذايي، شيميايي و پتروشيمي وجود دارند.

وي افزود:‌ مجموعه كارگاه‌هاي ماشين‌افزار (ساخت و توليد) در واحدهاي دانشگاهي تيران، خميني‌شهر، شهر مجلسي – مباركه، لنجان، دهاقان و گلپايگان هم به‌واسطه راه‌اندازي كنسرسيوم توليد قطعات در صنعت در حال شكل‌گيري و انعقاد تفاهم‌نامه‌هاي مورد نياز بوده و كارگاه متمركز فرش در كاشان هم به‌ دليل داشتن مركز تحقيقات فرش در اين واحد دانشگاهي مشغول به همكاري با صنايع وابسته است.

رئيس اداره خدمات آزمايشگاهي و كارگاهي دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان اضافه كرد: مجموعه كارگاه‌هاي پيشرفته مهندسي عمران در شاخه‌هاي بتن و ژئوتكنيك و راه در واحدهاي دانشگاهي اصفهان(خوراسگان)، كاشان، خميني‌شهر، دهاقان و لنجان فعاليت دارند كه چند مورد از اين كارگاه‌ها در حال همكاري با اداره راه و شهرسازي شهرستان‌هاي خود هستند.

قيصري درباره دستگاه‌ها و تجهيزات شاخص آزمايشگاهي دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان گفت:‌ دستگاه‌هاي كروماتوگرافي گازي (GC)، كروماتوگرافي مايع (HPLC)، كروماتوگرافي گازي- اسپكترومتر جرمي (GC-MS)، جذب اتمي (AAS)، نشر اتمي (ICP)، فرز CNC، تراش CNC و ... براي رشته‌هاي مهندسي شيمي و علوم وابسته و دستگاه‌هاي مربوط به دوام بتن،‌ ژئوتكنيك و هيدروليك و .. در زمينه مهندسي عمران در اين دانشگاه فعال هستند كه براي رشته‌هاي شيمي، همه رشته‌هاي مهندسي كشاورزي و رشته‌هاي مهندسي هم كاربرد دارند.

تشكيل كارگاه‌هاي بازآموزي براي گسترش دانش آزمايشگاهي

وي عنوان كرد:‌ واحدهاي دانشگاهي اصفهان (خوراسگان)، كاشان، خميني‌شهر، دهاقان و شهرضا همكار استاندارد استاني بوده و دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان مجوز استاندارد ملي را اخذ كرده‌ است. براي گسترش دانش آزمايشگاهي و علمي دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان هم كارگاه‌هاي بازآموزي تشكيل داده و استاندارد آزمايشگاهي ISO IEC 17025 را در برخي واحدهاي دانشگاهي استان مستقر كرده‌ايم.

رئيس اداره خدمات آزمايشگاهي و كارگاهي دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان مطرح كرد:‌ در راستاي تحقق فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر لزوم برنامه‌ريزي در بخش‌هاي مختلف مانند سازمان برنامه، مجلس و مركز تحقيقات آن، قوه قضائيه، مجموعه‌هاي دانش‌بنيان و گروه‌هاي پرشمار جوان، مبتكر و فعال، فعاليت‌هايي در واحدهاي دانشگاهي استان اصفهان در حال برنامه‌ريزي، انجام و شكل‌گيري است.

قيصري تبيين كرد: مجموعه آزمايشگاه‌هاي شيمي در واحدهاي دانشگاهي اصفهان(خوراسگان) و شهرضا آزمون‌هاي كنترل كيفي مورد نياز كارخانه‌هاي توليدي ازجمله غذايي، دارويي، شوينده‌ها، فلزي و ... را انجام مي‌دهند و كنسرسيوم ساخت و توليد بين واحدهاي دانشگاهي تيران، خميني‌شهر، شهر مجلسي – مباركه، لنجان، دهاقان و گلپايگان در حال شكل‌گيري است كه با هم‌افزايي تجهيزات مي‌توانند ساخت قطعه را براي صنايع كوچك و بزرگ ازجمله ذوب‌آهن، فولاد و ... انجام دهند. كارگاه فرش كاشان هم با اخذ مجوز همكار استاندارد استاني خدمات فني تخصصي به كارگاه‌ها و كارخانه‌هاي فرش استان ارائه مي‌كند كه همه اين فعاليت‌‌ها در راستاي تحقق جهش توليد است.

وي خاطرنشان كرد: همه واحدهاي دانشگاهي استان اصفهان از لحاظ وجود آزمايشگاه‌هاي ساها در حد قابل قبول قرار دارند. در چند واحد دانشگاهي نيز آزمايشگاه‌هاي ساتا قرار گرفته و ساير واحدهاي دانشگاهي براي ايجاد آزمايشگاه‌هاي ساتا در حال تلاش هستند.

رئيس اداره خدمات آزمايشگاهي و كارگاهي دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان درباره اقدامات پيشگيرانه اين دانشگاه در مبارزه با كرونا اظهار كرد: در راستاي اقدامات پيشگيرانه مرتبط با توليد محصولات بهداشتي درماني براي مبارزه با كرونا دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) موفق به توليد و توزيع دستگاه‌هاي ضدعفوني كننده شد و دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرضا هم به مقدار زيادي مواد شيميايي ضدعفوني كننده توليد و توزيع كرد. اين دو واحد دانشگاهي عضو شبكه آزمايشگاهي فناوري‌هاي معاونت علمي رياست جمهوري هستند
تاریخ:
1399/05/12
منبع:
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره