معاونت پژوهش و فناوری
فعاليتهاي حوزه پژوهشي
 
 
معاونت پژوهش و فناوری واحد اصفهان (خوراسگان)

حوزه معاونت پژوهش و فناوری با پشتیبانی سایر حوزه های دانشگاه در طی سال های مختلف موفق شده است افتخارات مختلفی کسب نماید که به برخی از این افتخارات به شرح زیر پرداخته می شود:

1- انتخاب آقای دکتر احمدعلی فروغی ابری به عنوان چهره ی ماندگار پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و تقدیر ریاست محترم جمهوری از ایشان.

2- چاپ حدود 1300 مقاله ISC , SCOPUS , ISI و علمی پژوهشی در سال های اخیر و رشد حدود 200 درصدی در آن.

3- ارائه حدود 2000 مقاله در کنفرانس های معتبر بین المللی و ملی در طی سال های اخیر.

4- ثبت بیش از 70 اختراع توسط اساتید و دانشجویان این دانشگاه و همچنین کسب رتبه های برتر در مسابقات و اختراعات بین المللی و ملی از جمله مسابقات اختراعات نورنبرگ آلمان، کرواسی، مالزی، سوئیس، کوهرنگ (بنیاد نخبگان) و المپیاد اختراعات دانشگاه آزاد اسلامی.

5- حضور فعال و مؤثر تیم های دانشجویی در مسابقات مختلف و کسب رتبه از جمله مسابقات ربوکاپ در سطح ملی و بین المللی ، مسابقات بتن و سازه های ماکارونی .

6- کسب عنوان برترین واحد جامع در حوزه ی پژوهش و فنآوری در جشنواره ی فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی در سال 90.

7- کسب عنوان برترین مدیر پژوهشی در دوازدهمین جشنواره وزارت علوم در سال 90.

8- کسب 100 عنوان مقام برتری تنها از آذر 89 تا آذر 90 در جشنواره ها و مسابقات و المپیاد های معتبر ملی و منطقه ای.

9- کسب بالاترین تعداد پژوهشگر برتر در استان اصفهان در بین دانشگاه های دولتی و آزاد اسلامی استان اصفهان در سال های 89 و90.

10- کسب بالاترین تعداد طرح برگزیده در جشنواره علم تا عمل ریاست جمهوری سال 90 در بین دانشگاه های دولتی و آزاد استان اصفهان.

11- حضور مؤثر و فعال در نمایشگاه های تخصصی و پژوهشی و کسب عنوان واحد دانشگاهی برتر در نمایشگاه پژوهشی وزارت علوم در سال 90.

12- چاپ بیش از 180 عنوان کتاب در سال های اخیر و انتخاب 4 کتاب به عنوان کتاب برتر استان اصفهان در جشنواره های هفته کتاب.

13- صدور مجوز رتبه علمی پژوهشی برای سه مجله دانشگاه از سوی وزارت علوم.

14- انتخاب مرکز رشد دانشگاه به عنوان مرکز رشد برتر دانشگاه آزاد اسلامی در طی سال های 89 و 90.

15- کسب موفقیت های متوالی در جشنواره های کسب و کار دانشگاه های استان.

16- دارای بیشترین برگزیدگان جشنواره نخبگان بسیجی استان در سال های 89 و 90 در بین دانشگاه های استان.

17- کسب عناوین در جشنواره های مطهری، ابوریحان، دانشجویان نمونه، هدایت، خوارزمی، شیخ بهایی و حضرت علی اکبر (ع) در طی سال های متمادی توسط دانشجویان و اساتید این دانشگاه.

18- افتخار آفرینی مستمر باشگاه پژوهشگران جوان، رئیس و اعضای آن درانتخاب برترین های باشگاه در طی سال های متمادی.

19- میزبانی ده ها سمینار، همایش، کنفرانس بین المللی و ملی به صورت متناوب که از جمله در سال 90 می توان به برگزاری معتبرترین المپیاد مخترعان در کشور و همایش بین المللی شهروند مسئول اشاره نمود.

20- انتخاب دانشگاه به عنوان دانشگاه نمونه از سوی خانه صنعت و معدن جوان استان.

21- انتخاب دانشگاه به عنوان برترین دانشگاه آزاد اسلامی در رتبه بندی OIC در سال 2007.

مراکز رشد واحدهای فناوری:

مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) از سال 1384 به عنوان اولین مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر از طرح های مختلف در حوزه های فنی مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی و فناوری های پیشرفته مشغول فعالیت می باشد. همچنین مرکز رشد تخصصی گیاهان دارویی با مجوز وزارت بهداشت و درمان سال 1388 راه اندازی گردید و در حال حاضر طرح های مختلفی مرتبط با حوزه گیاهان دارویی در رشته های کشاورزی، پزشکی، پرستاری، صنایع غذایی و ... در این مرکز مورد حمایت می باشند.

دفتر ارتباط با صنعت و جامعه:

این دفتر تعامل بسیار مطلوبی را با دستگاه ها و مؤسسات دولتی و خصوصی دارد و تا کنون موفق شده است ده ها تفاهم نامه و قرارداد بین دانشگاه ها و این مرکز منعقد نماید. در حال حاضر طرح هایی با مجتمع فولاد مبارکه، ذوب آهن، پالایشگاه، سازمان پارک ها و فضای سبز، سازمان بازیافت شهرداری اصفهان، سازمان محیط زیست، سازمان فرهنگی تفریحی استانداری، مدیریت و برنامه ریزی استانداری، وزارت علوم، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنایع دستی کشور، شرکت آب و فاضلاب، سازمان آب منطقه ای، آموزش و پرورش،
راه آهن، صدا و سیما و غیره منعقد شده و رقمی معادل ده میلیارد ریال اعتبار پژوهشی قرارداد منعقد شده است.

آزمایشگاه ها و کارگاه ها:

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در حال حاضر با یکصد و بیست فضای آزمایشگاهی، کارگاهی و روباز فضای بسیار مناسبی را برای فعالیت های پژوهشی و آموزشی برای اساتید، دانشجویان و سایر محققان فراهم نموده است. بخشی از این فضاها صرفاً به فعالیت پژوهشی اختصاص داده شده است که با توجه به تجهیزات خریداری شده آماده سرویس دهی به پژوهشگران دانشگاه و سایر مؤسسات پژوهشی است.

آزمایشگاه های پژوهشی دانشکده کشاورزی در رشته های تخصصی مختلف، آزمایشگاه پژوهشی زمین شناسی، مجموعه آزمایشگاه های گروه مهندسی عمران شامل آزمایشگاه های بتن، مصالح ساختمانی، مکانیک خاک، مقاومت مصالح، مکانیک سیالات و هیدرولیک، آزمایشگاه های گروه برق شامل الکترونیک، مدار اندازه گیری، ماشین کنترل، ریز پردازنده، تجهیزات اندازه گیری الکترونیکی نظیر اسیلوسکوپ های دیجیتال، فانکشن ژنراتور های دیجیتال و دستگاه های اندازه گیری LRC متر دیجیتال، ماژول های کنترلی، کنترل دما، کنترل سطح مایعات، کنترل فشار و کنترل دور موتور، کلینیک های مختلف دندان پزشکی از جمله کلینیک جامع نگر که کار سرویس دهی به 9 برد تخصصی دندان پزشکی را بر عهده دارد از دیگر امکانات این آزمایشگاه ها است.

مراکز تحقیقاتی و مهمترین آزمایشگاه های پژوهشی:

1- مرکز تحقیقات و آموزش گلخانه ای: این مرکز با مساحت 13500 متر گلخانه یکی از وسیعترین مراکز تحقیقاتی کشور در زمینه تولیدات گلخانه ای است و بستر بسیار مناسبی برای تحقیقات در زمینه تولیدات گلخانه ای است. در حال حاضر در این گلخانه در زمینه تولید بذرخیار پارتنوکارپ، گونه های مختلف گیاهان ارکیده، رز، ژربرا، گیاهان گوشتخوار و همچنین گونه های مختلف خیار درختی، گوجه فرنگی گلخانه ای، توت فرنگی و فلفل تحقیق می شود.
2- مرکز تحقیقات اعتیاد پژوهشی: این مرکز که با همراهی مراکز مهم دولتی استان اصفهان از جمله ستاد مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان راه اندازی شده است در حال حاضر با هیأت امنایی مرکب از مدیران کل استان و با حمایت این دستگاه ها در زمینه طرح های تحقیقاتی مرتبط با پیشگیری از مواد مخدر فعالیت دارد.

3- مرکز تحقیقات پسماند و پساب: این مرکز با مجوز سازمان مرکزی از سال 1378 فعالیت خود را آغاز کرد ضمن جهت دهی به تحقیقات اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، بستر بسیار مناسبی بوده است تا برخی از طرح های برون دانشگاهی مرتبط با پسماند و پساب در این واحد دانشگاهی با موفقیت انجام شود. راه اندازی مجله
Recycling of Organic Waste به صورت بین المللی و با مجوز وزارت علوم و به صورت مشترک با مؤسسه Springer از جمله موفقیت های این مرکز است. مرکز تحقیقات مذکور در سال 88 موفق به کسب مقام دوم ایده های نو در جشنواره استان اصفهان شد.

4- مرکز مکاترونیک (سیستم های هوشمند): مرکز مکاترونیک دانشگاه که در حال حاضر از سازمان مرکزی مجوز آزمایشگاه تخصصی مکاترونیک را دریافت نموده است در حال حاضر در چندین سایت پژوهشی مشغول فعالیت می باشد و ضمن تشکیل تیم های دانشجویی که در لیگ های مختلف مسابقات روبوکاپ حائز رتبه های برتری شده اند در زمینه طرح های تحقیقاتی و تجاری سازی نیز فعالیت های بسیار موفقی داشته اند. کسب عناوینی همچون کسب مقام در جشنواره خوارزمی، مسابقات Iranopen، مسابقات کشور های آلمان، آمریکا، چین، اتریش و سنگاپور از جمله این افتخارات است.

5- مرکز آزمایشگاه های تخصصی بیوتکنولوژی: این مرکز دارای تجهیزات کامل نظیر Real Time PCR ، PCR، الکتروفورز، نانو اسپکتروفتوتر و دیگر تجهیزات تحقیقاتی مرتبط با تست های ژنیتیکی در زمینه های انسانی، جانوری و گیاهی است.

6- مرکز آموزش و تحقیق (ERDC): این مرکز در حال حاضر در زمینه دوره های مختلف تخصصی مهارت های پژوهشی برای اساتید، دانشجویان و سایر مراکز متقاضی برگزاری دوره های تخصصی و پژوهشی فعالیت دارد. برگزاری بیش از 50 کارگاه تخصصی پژوهشی در سال 89 از جمله دستاوردهای این مرکز است.

7- مرکز مشاوره فعالیت های پژوهشی: این مرکز با مجوز معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1389 با هدف حمایت از پژوهشگران جوان در جهت ارتقاء کیفیت تولیدات علمی راه اندازی و در حال حاضر پاسخگویی ده ها تقاضای مربوط به اصلاح مقالات، ترجمه، تصحیح، مشاوره علمی حضوری، مشاوره آماری و غیره است.

انتشارات:

این دانشگاه دارای انتشارات فعال می باشد بطوریکه تا کنون حدود 420 عنوان کتاب به چاپ رسیده است. کتاب های چاپ شده توسط انتشارات دانشگاه از کیفیت علمی مطلوبی برخوردار می باشد و بر همین اساس در جشنواره های کتاب عنوان برگزیده به صورت متناوب کسب شده است. انتشارات این واحد دانشگاهی در جشنواره ابن سینا سال 1396 به عنوان ناشر برگزیده دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب گردید. 
کتابخانه:

کتابخانه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان(خوراسگان) تقریبا همزمان با تاسیس این واحد در سال 1367 در یک اتاق کوچک راه اندازی شد و با توجه به اهمیت آن و رفع نیاز دانشجویان گامهای موثری در راه پیشرفت و توسعه کتابخانه برداشته شد بطوریکه آرشیو آن در حال حاضر شامل 272500 جلد کتاب بصورت چاپی و الکترونیکی ،( 50000 عنوان کتاب الکترونیکی )،بیش از 1300 عنوان مجله لاتین و فارسی بصورت چاپی و الکترونیکی ( حدود 700 عنوان الکترونیکی ) می باشد .
درحال حاضر کتابخانه مرکزی در ساختمان فرهنگی الغدیر مستقر شده و دارای 2100 متر زیربنا شامل بخشهای مخزن ، امانت خواهران و برادران ( در طبقه همکف ) و سالن مطالعه خواهران و برادران ، بخش پایان نامه ها و نشریات ( در طبقه دوم ساختمان ) واقع شده است . ضمنا کتابخانه های دانشکده پرستاری ، دانشکده دندانپزشکی ، دانشکده کشاورزی دانشکده تربیت بدنی بصورت مجزا در ساختمانهای مربوطه و زیر نظر کتابخانه مرکزی قرار دارند .
کتابخانه در طول ایام هفته از ساعت 7/30 صبح لغایت 18/30 بعدازظهر باز و آماده سرویس دهی می باشد.

مجلات:

این دانشگاه دارای 6 مجله علمی پژوهشی به شرح زیر می باشد:

1- مجله Research in Agricultural Science نمایه در CABI و ISI (انگلیسی)

2- مجله دانش و پژوهش در برنامه ریزی درسی دارای مجوز علمی پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری

3- مجله دانش و پژوهش در روان شناسی کاربردی دارای مجوز علمی پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری

4- مجله Recycling of organics waste in Agriculture دارای مجوز علمی پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری (انگلیسی) به صورت مشترک با مؤسسه Springer چاپ می شود.

5- مجله دانش و پژوهش در آموزش زبان انگلیسی که فعالیت خود را از زمستان 90 آغاز کرده است که دارای درجه علمی پژوهشی داخلی می باشد.

6- ژورنال بین المللی پژوهش های روان شناسی و علوم تربیتی که دارای درجه علمی پژوهشی داخلی می باشد.

باشگاه پژوهشگران جوان:

باشگاه پژوهشگران جوان که از سال 1377 به منظور شناسایی، جذب، هدایت و حمایت از استعداد های جوان کشور در دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شده در طول سال ها فعالیت خود افتخارات ارزشمندی را در عرصه های مختلف علمی و پژوهشی کسب کرده است. برگزاری یک دوره هم اندیشی سراسری اعضاء باشگاه پژوهشگران سراسر کشور، دو همایش ملی، ده ها عنوان کارگاه های آموزشی، ده ها عنوان مقالات ISI و ISC و علمی پژوهشی و ارائه صدها مقاله در همایش های مختلف داخلی و خارجی، انجام 18 عنوان طرح پژوهشی، معرفی چهره های برتر جشنواره های مختلف علمی پژوهشی هم چون معرفی 2 چهره برگزیده اولین جشنواره پژوهشی و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1389 از جمله دستاوردهای این باشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خور راسگان (اصفهان) می باشد .ادامه ...

انجمن های علمی، ادبی و هنری:

انجمن های علمی زمینه مناسب جهت فعالیت های علمی،تخصصی و کسب تجربه مدیریتی برای دانشجویان را فراهم می آورد. بی شک گسترش روز افزون توان مندی های علمی و دستیابی دانشمندان ایرانی به قله های رفیع افتخار و عظت ملی در سایه تحقیق و پژوهش تحقق یافته است که در این میان انجمن های علمی نقش بسزایی در پیشبرد این اهداف داشته و همچنین به عنوان هسته های تخصصی نقش اساسی در پیشبرد اهداف علمی و توسعه دانش های نوین و تخصصی در دانشگاه ها را ایفا نموده است.

انجمن های علمی این واحد با عضو گیری از میان دانشجویان به فعالیت هایی مانند برگزاری همایش های علمی ، انتشار نشریات علمی ، برگزاری بازدیدهای علمی، برگزاری کارگاه های علمی- پژوهشی، برگزاری سخنرانی های علمی، اجرای طرح های پژوهشی، آماده سازی دانشجویان برای شرکت در مسابقات علمی و نیز برگزاری مسابقات علمی می پردازند. این انجمن ها متشکل از 28 انجمن مصوب زیر نظر دفتر انجمن های علمی مشغول فعالیت هستند.

کسب مقام دوم سازه های زیبا در مسابقات کشوری سازه های ماکارونی دانشگاه زنجان توسط تیم مهراز انجمن های علمی عمران، حضور فعال و مؤثر تیم های سازه ماکارونی و کسب مقام های مختلف در مسابقات توسط بتن انجمن علمی عمران در مسابقات کشوری و منطقه ای، حضور گسترده انجمن های علمی در نمایشگاه هفته پژوهش و ارائه دستاوردهای انجمن های علمی، برگزاری سمینارها و سخنرانی های علمی تخصصی، کارگاه ها و دوره های آموزشی، بازدید های علمی، نمایشگاه های تخصصی و انتشار نشریه های علمی تخصصی، خبرنامه ها و گاهنامه ها و... از جمله دستاوردهای انجمن های علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) می باشند.

معرفی مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه:

هدف از راه اندازی این مرکز، مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده‌سازی، پشتیبانی و مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه با استفاده از فناوری های روز در زمینه اطلاعات و ارتباطات و ایجاد بستر مناسب و مطمئن ارتباطی برای کلیه پرسنل دانشگاه می باشد. جهت دستیابی به اهداف مشخص شده، این مرکز با استفاده از تصمیمات مهم شورای تخصصی فناوری اطلاعات و همچنین پشتیبانی شورای راهبردی فناوری اطلاعات که متشکل از ریاست و معاونین دانشگاه می باشد، اقدام به بکارگیری فناوری اطلاعات و انجام پروژه ها و طرح های مطرح می نماید.

جهت مشاهده فعالیتها و پروژه های انجام شده توسط مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات کلیک کنید
 
 
تاریخ به روز رسانی:
1399/06/02
تعداد بازدید:
8949
طراحی و توسعه در اداره وبومتریک و امور وب سایتهای دانشگاه - کلیه حقوق این سایت متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) می باشد.
Powered by DorsaPortal