صفحه نخست
گالري
تورمجازی
ورود/اعضاء
نقشه سایت
تماس باما
RSS
دوباره تلاش کنید
English
العربیة
IntlAffairs
!!!b1!!!
!!!b1!!!
درباره دانشگاه
شهر اصفهان
پیشینه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
دانشگاه من (داوطلبان تحصيل در اين دانشگاه كليك كنند)
افتخارات، موفقیت ها و مقامهای کسب شده
ریاست
هیئت رئیسه
مدیران
روسا، معاونین و مدیران اسبق
کارکنان اسبق
اهداف دانشگاه
وظایف دانشگاه
منشور اخلاقي فرهنگي دانشگاه
مكان نماي دانشگاه در شهر اصفهان
رياست
گزینش
روابط عمومي
فناوری اطلاعات
امور بین الملل
اداره کل حراست
پژوهش و فناوري
سامانه هاي پژوهشي
سامانه اصالت سنجي پايان نامه دانشگاه آزاد
سامانه پژوهشی دانشگاه
سامانه پژوهشيار
سامانه نشريات دانشگاه
پیگیری و انجام امور پایان نامه در دوره فاصله گذاری
امور پژوهشی
اعضای هیئت علمی
امور پژوهشی/پایان نامه ها ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی
درخواستهای الکترونیکی
درخواستهای الکترونیکی دانشجویان
درخواست شرکت در طرح پویش
منطقه 2 زیست بوم فناوری
سراهای نوآوری و مدارس عالی
سراها
سرای نوآوری گیاهان دارویی استان اصفهان
سرای نوآوری فناوری اطلاعات و ارتباطات
مدرسه عالی مهارت گیاهان دارویی
مراكز رشد فناوري
مرکز رشد فناوری تخصصی گیاهان دارویی
مرکز رشد واحدهای فناوری
مراكزتحقيقاتي
مراکز تحقیقاتی فعال
فرم های خام مراکز تحقیقاتی
بخشنامه ها و فرم های خام مراکز تحقیقاتی پزشکی
قطب علمی ترانسژنزیز
دفتر ارتباط با صنعت
امور مقالات
انتشارات دانشگاه
نشریات علمی
همايش ها
پورتال كتابخانه
باشگاه پژوهشگران جوان
معرفي باشگاه پژوهشگران جوان
انجمن هاي علمي
منابع الكترونيكي
مرکز مشاوره پژوهشی دانشگاه
آموزشی
وب سایت معاونت آموزشی
آموزشیار
آموزش مجازی
سرفصل رشته ها
لیست آفلاین دروس ارائه شده
لیست مکان برگزاری دروس ارائه شده
راهنمای کلاس های دانشگاه
سامانه کلاس یاب
فرهنگي دانشجويي
فرهنگي
امور فرهنگی
ستاد اقامه نماز
کانون قرآن و عترت
اداره فرهنگی ( فوق برنامه)
دانشجويي
امور دانشجویی
اداره دانش آموختگان
مركز مشاوره و خدمات روانشناختي
دايره مشمولين
كانون فارغ التحصيلان
اداري مالي
مناقصه و مزايده
امور اداری
صندوق رفاه (امور وام دانشجویی)
فناوری اطلاعات
سامانه های مجازی
مهندسي كشاورزي - گياه پزشكي
کد رشته:
176
نام گروه:
گياه پزشكي
نام دانشکده:
كشاورزي و منابع طبيعي
رشته تحصيلي گياهپزشكي
اولين گياه پزشكان مانند تئوفراستوس در 300 سال قبل از ميلاد مسيح ميزيستهاند. با آنكه نظريات آنان بسيار ابتدايي بود ولي سنگ بنايي براي تحقيقات آيندگان بود. با كشف ميكروسكوپ توسط وان ليون هوك، تحولي در علم گياهپزشكي روي داد. با هر بار تلفات مردم از گرسنگي بعلت خسارت ديدن محصولات كشاورزي آنها، اين علم اهميت خود را بيشتر آشكار ميكرد و بعد از فاجعهي قحطي سيبزميني در ايرلند كه ناشي از يك بيماري گياهي مهلك بود،و منجر به مرگ يك ميليون نفر و آوارگي يك و نيم ميليون نفر ديگر شد، علم گياهپزشكي بيش از پيش محبوب گشت و دانشمندان زيادي در جهان در اين رشته كار كردند.
جايگاه علم گياهپزشكي
گياهپزشكي شاخهاي از علوم مرتبط با كشاورزي است كه به دنبال جمعآوري دانش و اطلاعات مربوط به عوامل خسارتزاي گياهي و مديريت يا كنترل آنهاست. آفات كشاورزي را مي توان از بزرگترين دشمنان انسان به شمار آورد. اين آفات كه شامل حشرات و موجودات ذره بيني (مانند قارچها و باكتريها)، علفهاي هرز و نرم تنان، جوندگان و پرندگان هستند، با خسارتزدن به محصولات كشاورزي، بخش مهمي از مواد غذايي انسان را از بين برده و زيان عمدهاي به اقتصاد كشور وارد ميكنند. دانش گياهپزشكي اين عوامل خسارتزا را مورد مطالعه قرار داده و اصول و روشهاي مديريت اين عوامل مضر را برنامه ريزي ميكند.
بيماريها و آفات گياهي و علفهاي هرز از جمله عوامل زنده و بيماريهاي فيزيولوژيك كه ناشي از كمبود مواد مورد نياز گياه و آلودگيهاي هوا و محيط زيست، عمدهترين عوامل تقليل محصول و يا نابودي گياهان بشمار ميروند. گياهپزشكان به شناسايي اين عوامل پرداخته و راهكارهاي كنترلي و كاهش خسارت آنها را ارائه مي دهند.
علم گياهپزشكي در زمينهي علومي مانند بيوتكنولوژي پزشكي و علوم سلولي نيز فعاليت دارد. براي مثال توليد انسولين در درختان با استفاده از باكتري مولد غده، نشان از كاربرد اين علم در زمينه بيوتكنولوژي ميباشد. همچنين توليد داروهاي ضدميكروبي مانند آنتيبيوتيكهاي گياهي از ديگر جنبههاي جذاب علم گياهپزشكي است.
سابقه اين رشته در ايران
در سال 1300 براي اولين بار در مدرسه فلاحت مظفري (دانشكده كشاورزي كرج) رشتهي تحصيلي گياهپزشكي توسط دكتر فرشيد ارائه گرديد اين شاخه از كشاورزي، خود شامل سه بخش بيماريشناسي گياهي، حشرهشناسي كشاورزي، و علوم علفهاي هرز ميباشد كه به ترتيب بطور تخصصي مسايل مربوط به بيماريها، آفات و علفهاي هرز را مطالعه مينمايند.
موسسه تحقيقات گياهپزشكي كشور به عنوان يكي از بزرگترين و قديميترين مراكز پژوهشي در كشور به طور تخصصي در زمينه شاخههاي مختلف گياهپزشكي شامل حشره شناسي، قارچ شناسي، ويروس شناسي، باكتري شناسي، نماتدشناسي، جانور شناسي، بيماري شناسي، علفهاي هرز، سم شناسي و آفتكشها فعاليت مينمايد.
فرصتهاي شغلي و آينده فارغ التحصيلان گياهپزشكي
كارشناسان اين رشته در ايران در مراكز تحقيقات آفات و بيماريهاي گياهي مستقر در استانها، وزارت جهاد كشاورزي تحت نظر سازمان حفظ نباتات، كلينيكهاي تخصصي گياهپزشكي، مراكز تحقيقات تخصصي تك محصولي مانند موسسه تحقيقات پسته، موسسه تحقيقات خرما، موسسه تحقيقات برنج، موسسه تحقيقات مركبات، موسسه تحقيقات چغندرقند و ...، شركتهاي توليد مواد ارگانيك گياهي، شركتهاي دانش بنيان و بيوتكنولوژيك مرتبط با توليد تركيبات ضد ميكروبي گياهي و شركتهاي توليد مواد كنترل بيولوژيك مشغول به كار ميباشند
.
مقاطع تحصيلي در گروه گياهپزشكي در واحد اصفهان
1-
كارشناسي گياهپزشكي
گروه گياهپزشكي دانشكده كشاورزي دانشگاه خوراسگان از سال 1382 و با تعداد 128 دانشجوي كارشناسي شروع به فعاليت كرده و در حال حاضر 253 دانشجو در مقطع كارشناسي مشغول به تحصيل بوده و تعداد 261نفر تاكنون فارغ التحصيل شده اند.
2- كارشناسي ارشد حشره شناسي
در مهرماه 1389 با شروع به تحصيل 22 نفر دانشجو مقطع كارشناسي ارشد حشره شناسي شروع به فعاليت كرد.
3- دكترا تخصصي حشره شناسي
در مهرماه 1393 با پذيرش 3 نفر دانشجو ، مقطع دكترا تخصصي حشره شناسي شروع به فعاليت كرد
امكانات گروه:
1- آزمايشگاه بيماري هاي گياهي:
اين گروه داراي آزمايشگاه بيماري شناسي گياهي كه در آن عمليات دروس قارچ شناسي، نماتد شناسي، ويروس ها و پروكاريوتهاي بيماري زا و دروس تخصصي بيماريهاي گياهان (زراعي، ميوه و جاليز) ارائه مي شود. اين آزمايشگاه با دارا بودن امكاناتي مانند هود لامينار، شيكرانكوباتور، آون، اتوكلاو، سانتريفيوژ، فريزر -85 درجه سانتيگراد، ميكروسكوپ مجهز به دوربين عكسبرداري در اجراي طرحهاي پژوهشي نيز مورد استفاده قرار مي گيرد.
2- آزمايشگاه آفت شناسي:
در آين آزمايشگاه عمليات دروس حشره شناسي مقدماتي و تكميلي و دروس تخصصي آفات (زراعي، ميوه، جاليز و انباري) ارائه مي گردد و داراي امكانتا آموزشي از قبيل ميكروسكوپ، استريوميكروسكوپ، آون، ترازو، هود و .... مي باشد. اين آزمايشگاه داراي كلكسيون حشرات و آفات مي باشد.
3- آزمايشگاه هاي پژوهشي حشره شناسي
شامل دو آزمايشگاه پژوهشي كه عمليات دروس كارشناسي ارشد و و دكترا و همچنين پايان نامه هاي دانشجويان و بعضي از طرحهاي پژوهشي انجام مي شوند. اين آزمايشگاهايها داراي امكانات پژوهشي مناسبي مي باشند.
4- موزه تخصصي حشرات
موزه حشرات در سال 1392 با تهيه كلكسيونهاي متنوع از حشرات افتتاح شد و فضاي مناسب جهت بازديد عموم و انجام بعضي از پژوهشها در زيمينه سيستماتيك حشرات در اين فضا مي باشد.
5- گلخانه تخصصي گياهپزشكي
اين گلخانه به مساحت يكصد متر مربع در مجموعه گلخانه هاي آموزشي پژوهشي دانشگاه قرار گرفته است و پايان نامه هاي دانشجويان كارشناسي ارشد و دكترا در آن انجام مي شود.
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به
دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان )
مي باشد.
Powered by
Dorsa
Portal