رشته و گرايش هوش مصنوعي
کد رشته:
نام گروه:
كامپيوتر
نام دانشکده:
فني مهندسي
معرفي رشته و گرايش هوش مصنوعي
رشته مهندسي كامپيوتر به طراحي و ساخت روش هاي مختلف جهت استفاده مناسب و كارا از كامپيوتر مي پردازند و در دنياي امروز از اهميت زيادي برخوردار است. هدف از طي اين دوره تربيت كارشناساني است كه در زمينه تحليل و طراحي، ساخت و راه اندازي دستگاه ها و مجموعه هاي سخت افزاري جديد، بررسي و شناخت مجموعه هاي سخت افزاري و نرم افزاري موجود، نگهداري، عيب يابي، تعمير، اصلاح و توسعه روش ها و تكنولوِژي ها فعاليت كنند.
هوش مصنوعي يكي از گرايش هاي مهندسي كامپيوتر محسوب مي شود. دانشجويان در اين گرايش با مطالب جديدي مانند: شبكه هاي عصبي، هوش مصنوعي پيشرفته، تئوري فازي، پردازش تصوير و... آشنا مي شوند. گرايش هوش مصنوعي، گرايشي ما بين نرم افزار و معماري كامپيوتر است و در هر گرايش كاربردهايي دارد. قبول شدگان در اين گرايش مي توانند جنبه نرم افزاري يا جنبه سخت افزاري آن را دنبال نمايند.
بطور عمده در اين گرايش به ساخت سيستم هاي هوشمند و رباتيك پرداخته مي شود. در كنكور سراسري كارشناسي ارشد به عنوان تنها گرايشي است كه داوطلبان آن مي توانند مدت زماني مجزا (60دقيقه) را صرف پاسخ به سؤالات آن كنند، دانشجويان اين گرايش موارد آموزشي و كاربردي متفاوتي را مي آموزند از جمله:
يادگيري ماشين: يادگيري روش، الگو و... بصورت خودكار توسط ماشين يا كامپيوتر
شبكه هاي عصبي: روش جديد حل مسائل هوش مصنوعي
پردازش تكاملي: شاخه اي جديد از هوش مصنوعي است كه يك يا چند جواب اوليه براي يك مسآله در نظر مي گيرند
رباتيك: از تركيب شدن بسياري از گرايش هاي هوش مصنوعي، الكترونيك و كنترل، مكانيك و ساخت و... بدان دست مي يابند.
منطق فازي: در آن بجاي استفاده از دو مقدار درست و غلط از درجه درستي بين عدد 0 و 1 استفاده مي شود.
سيستم هاي خبره: كاربرد آن در طراحي و ساخت انواع ربات هاست، بطور نمونه مي توان به ربات هاي جراح اشاره نمود.
محاسبات نوين: انجام محاسبات رياضي بدون عدد و به صورت نمادين
پردازش تصوير: بهسازي تصاوير براي درك بهتر انسان كه كاربرد آن در تصاوير پزشكي، جلوه هاي سينمايي، تصاوير قديمي و آسيب ديده و...
بينايي ماشين: درك خودكار تصاوير توسط كامپيوتر و كابرد آن، سيستم تشخيص ايراد، تشخيص الگو، ربات ها، سه بعدي سازي و...
پردازش گفتار: درك صداي انسان از طريق گرفتن فرامين مربوط به صدا مانند شناسايي كاربر و...
برنامه ريزي: رسيدن به يك هدف خاص از طريق برنامه ريزي يك سري عملگر، كاربرد آن در بارگيري، رباتيك و...
 
براي تحصيل در اين رشته توانايي ذهني ويِژه اي مورد نياز نيست، البته دانشجوياني كه پايه رياضي قوي و توانايي استدلالي و استقرايي بهتري دارند موفق ترند.به دليل سرعت پيشرفت علم در اين رشته نسبت به رشته هاي ديگر، دانشجويان بايد بطور مستمر در پي مطالب جديد و يادگيري آن ها باشند.
از آنجايي كه اين گرايش با علوم زيادي سرو كار دارد تحصيل در آن فقط مختص به دانشجويان كامپيوتر نبوده بلكه فاغ التحصيلان رشته هاي برق، الكترونيك، زيست شناسي، مكانيك و... نيز مي توانند براي ادامه تحصيل آن را انتخاب نمايند (بطور مثال براي ساخت يك ربات علاوه بر علم نرم افزار جهت توليد و اجراي برنامه ها و دستورات بايد از علوم برق و مكانيك نيز براي ساخت ربات بهره گرفت).
بازار كار در هر رشته اي به خود شخص بستگي دارد، به عبارت ديگر به ميزان تخصص و توقع اوليه فرد از بازار وابسته است. بازار كار هوش مصنوعي در ايران حوزه بسيار گسترده اي بوده و به زمينه كاري كه افراد در آن فعاليت مي كنند بستگي دارد، بطور مثال برخي از زمينه هاي كاري عبارتند از:
-پروژه هاي تحقيقاتي در مراكز تحقيقاتي كشور
-سيسم امنيتي ( مانند تشخيص هويت)
-سلاح هاي هوشمند (طراحي و ساخت)
-صنعت (مانند طراحي ربات و دستگاههاي هوشمند و...)
-تشخيص گفتار (مانند تبديل متن به گفتار، فشرده سازي گفتار و...)
-طراحي سيستم هاي خبره
-طراحي بازي ها
-آموزش
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
Powered by DorsaPortal