امام جمعه اصفهان: سبك زندگي اسلامي براي كسي است كه خواهان اين نوع زندگي است
امام جمعه اصفهان: تفاوت سبك زندگي در جامعه بشري حاصل تفاوت تفكر‌هاست و سبك زندگي اسلامي بايد براي كسي باشد كه مي خواهد زندگي اسلامي داشته باشد.

امام جمعه اصفهان: تفاوت سبك زندگي در جامعه بشري حاصل تفاوت تفكر‌هاست و سبك زندگي اسلامي بايد براي كسي باشد كه مي خواهد زندگي اسلامي داشته باشد.

آيت الله سيد يوسف طباطبايي‌نژاد كه در همايش ملي سبك زندگي از منظر امام صادق (ع) در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) سخن مي گفت، ضمن تبريك ولادت پيامبر اكرم(ص) افزود: شخصيت علمي امام صادق(ع) و امامتي كه براي ايشان و ساير معصومين (ع) قائل هستيم، امامت ابراهيمي(ع) است، آن امامتي كه خداوند به حضرت ابراهيم(ع) داد پس از سالها رسالت بود و ايشان تا قبل از رسيدن به مقام امامت هنوز ابراهيم خليل(ع) نبود. اميرالمومنين(ع) امامت خدادادي دارد مقامي بالاتر از نبوت و رسالت و مقام رفيق بودن با خدا. اگر براي امام صادق(ع)چنين امامتي را قائل هستيم هيچ حد و مرزي را نمي توان براي علم او قائل شويم.

طباطبايي نژاد اظهار داشت: از ميان 4 امام اهل تسنن، دو تن از ايشان، از شاگردان امام صادق(ع) بودند؛ يكي مالك ابن انس و دومي ابوحنيفه و دو نفر ديگرشان شاگرد شاگردان امام بودند. ابوحنيفه كه دو سال شاگرد امام(ع) بوده است، مي گويد اگر اين دو سال را شاگرد ابوعبدالله جعفر بن محمد(ع) نبودم هلاك شده بودم و به جايي نمي رسيدم. مالك ابن انس نيز در وصف زندگي امام صادق(ع)، مي گويد مدتي را با جعفر بن محمد(ع) رفت وآمد داشتم، هر وقت به خدمتشان مي رسيدم، ايشان را نديدم مگر مشغول به سه كار؛ يا در حال نماز يا تلاوت قرآن و يا در حال ذكر.

نماينده ولي فقيه در استان اصفهان افزود: يكي از علماي اهل تسنن محمد ابن عبدالكريم شهرستاني است، ايشان در خصوص ويژگيهاي امام صادق(ع) مي گويد؛ امام(ع) داراي علمي سر ريز و ادب كامل در حكمت و حقايق بود، در دنيا زاهد و اعتنا به دنيا نداشت، از هواي نفس به دور بود، به هيچ چيزي از دنيا اعتنا نداشت.

امام جمعه اصفهان با بيان اينكه غربي ها و شرقي ها تعاريف فراواني از سبك زندگي ارائه داده اند، گفت: سبك زندگي روشي است كه انسان ها براي رسيدن به اهداف خود در زندگي انتخاب مي كنند. البته اسلام هدف را رسيدن به سعادت، عزت و سربلندي مي داند منتهي تفاوت سبك زندگي ها به خاطر تفاوت انديشه هاست، تا جهان بيني چه باشد، بستگي به افق فكري شخص دارد. بعضي ها سعادت را در معنويات مي دانند، بعضي سعادت را در تقويت روح مي دانند مثل مرتاضين هندي كه روح خود را تقويت مي كنند ولو اين كه به جسمشان آسيب برسد. گروهي راه سعادت را در ماديات مي دانند نه معنويات، آنها مي گويند پول سعادت مي آورد البته مبناي فكري آنها غلط است. بعضي ها مثل فرويد سعادت را در مسائل جنسي مي داند و مي گويد همه مسائل با شهوتراني قابل رفع است و همه عزت انساني را با شهوتراني مرتبط مي داند.

ايشان ضمن اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص سبك زندگي اسلامي، اظهار داشت: اسلام همه اينها را با هم دخيل در سعادت مي داند، همه اينها بايد با هم باشد و مكمل هم مي باشند، اسلام تمامي جوانب را مي خواهد به طوري كه سعادت انسان، حاصل گردد. كسي كه نفسش را تزكيه و تصفيه نكند و علف هاي هرزي را كه در وجودش هست از ريشه در نياورد و دور نريزد، از سعادت و معنويت دور مي ماند، قرآن هم بر قلع و قمع اين آفات از نفس انسان، اشاره نموده و پيامبر(ص) مي فرمايند كسي كه ازدواج نكند از ما نيست و جزء نفرات اولي است كه وارد دوزخ مي شود زيرا ازدواج نكردن آنها باعث مي شود نتوانند نفس و شهوت خود را نگه دارند.

ايشان افزود: اميرالمومنين علي(ع) مي فرمايند؛ كسي كه با دسترنج خود، خانواده را اصلاح كند مانند كسي است كه در جبهه جنگ عليه باطل مي جنگد، امام صادق(ع) خود بيل به دست مي گرفتند و كار مي كردند و مي فرمودند دوست دارم براي زندگي تلاش كنم و براي تامين زندگي عرق بريزم. و يا ايشان مي فرمايند؛ در طواف بودم و هوا بسيار گرم بود و من بسيار در حال عبادت بودم و بسيار عرق كرده بودم پدرم امام باقر(ع) فرمود؛ چرا اين قدر به خود زحمت مي دهي، براي بهشت رفتن و رسيدن به خدا، لازم نيست اين مقدار خود را عذاب دهي، بايد ميانه رو باشي و خداوند كساني را كه ميانه رو هستند و صادق مي باشند را بيشتر دوست مي دارد.

نماينده ولي فقيه در استان اصفهان با بيان اينكه اسلام، عبادات را كه داراي نظم هستند مثل نماز اول وقت، عامل تقويت روح مي داند گفت: جعفربن محمد الصادق(ع)، كسي است كه در درياي معرفت ها غرق شده، ايشان به قله معرفت رسيده است، مقام علمي و منزلت اخلاقي امام صادق(ع) را، هيچ كس منكر نيست، سبك زندگي امام جعفر صادق(ع)، به گونه‌اي است كه در تمامي زمينه‌هاي زندگي، بهترين دستورات را در تغيير منش‌ها، رفتار‌ها و معيارها بدون محدوده زماني يا اقليم جغرافيايي ارائه داده است.

امام جمعه اصفهان در تبيين مقام علمي امام صادق(ع) و تربيت هزاران شاگرد توسط ايشان در علوم گوناگون ديني افزود: امام صادق(ع) در طول زندگاني پربركت خود، تلاشهاي زيادي براي راهنمايي مردم به كار بستند و در اين زمينه متحمل رنج هاي فراوان شدند ولي چون هدف خدايي بوده با تمام مشكلات جنگيده در اين راه سربلند بيرون آمده است.

ايشان، دوران امامت امام صادق(ع) را، دوران بروز فتنه‌ها و آشوب‌ها در جامعه اسلامي دانست و بيان كرد: جامعه اسلامي در دوران امام صادق(ع) از نظر سياسي و اجتماعي با فراز و نشيب‌ها و تحولات مهمي روبرو بوده است و اين دوران، دوران بي‌ثباتي سياسي در جامعه اسلامي بوده است.

طباطبايي ‌نژاد، آزادي نشر انديشه‌هاي گوناگون را از عوامل مهم زمينه‌ساز دانشگاه جعفري(ع) دانست و اظهار داشت: عوامل گوناگوني در پيدايش و گسترش دانشگاه جعفري نقش داشته‌اند كه آزادي نشر انديشه‌هاي گوناگون، يكي از مهمترين اين عوامل است و دروس دانشگاه امام صادق(ع) حكمت و سرلوحه همه علوم در جامعه امروز بوده و كليه علوم از اين علم سرچشمه گرفته است.

نماينده ولي فقيه در استان اصفهان برگزاري اين همايش توسط دانشگاه آزاد اسلامي را مايه مباهات دانسته و از همه دست اندركاران اين سلسله همايش ها تقدير نمود و از رياست واحد اصفهان(خوراسگان) بدليل برگزاري اين همايش در سطحي قابل قبول قدرداني نمود.

گفتني است در ابتداي اين همايش، فروغي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان)، ضمن خير مقدم به مدعونين و به خصوص آيت الله طباطبايي نژاد امام جمعه و نماينده ولي فقيه در استان اصفهان و آيت الله ميردامادي مسؤول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان، اظهار داشت: سبك زندگي امام صادق(ع)، از ابعاد مختلف علمي، فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي، بحث جامعي است، عظمت امام صادق(ع) بسيارحائز اهميت است.

ايشان با بيان اينكه شاگردان امام(ع) به بيش از 4000 نفر مي رسيد گفت: بعضي از دانشجويان وقتي به محضر امام(ع) مي آمدند، امام از ايشان دعوت مي نمود كه در كنارشان بنشينند، اما به خاطر عظمت علمي امام(ع) از امام، گاهي سوال نمي كردند و ايشان به خاطر اينكه بتوانند دانشجويان را به بحث و گفتگو مشغول نمايند از آنان سوالاتي مي پرسيدند و در صورتي كه خود سوالي مي پرسيدند از دانشجويان برتر مي خواستند كه پاسخ آنان را بدهند.

فروغي بيان نمود: امام صادق(ع) به رشد عقلي و استقلال فكري بسيار توجه داشتند و مي فرمودند يك ساعت تفكر برابر با 70 سال عبادت است اين نشان مي دهد كه ما چقدر بايد به رشد تفكر و انديشه ورزي اهميت دهيم.

همچنين در اين همايش پيام سيدطه هاشمي، معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه توسط معاون پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه قرائت شد. در اين پيام، نقش علمي امام صادق(ع) تداوم قيام عاشوراي حسيني(ع) و تضمين بخش حيات مكتب اسلام دانسته شده است.

طه هاشمي در پيام خود، شور و نشاط علمي دوران امام صادق(ع) را زمينه ساز تضارب انديشه ها و ارائه پاسخ هاي آشكار و متقن از سوي امام در پاسخ به افكار ناموافق و انحرافي بود و همين موضوع باعث تربيت شاگرداني مبرز در زمينه هاي مختلف علمي در مكتب امام ششم(ع) گرديد.

معاونت فرهنگي اجتماعي دانشگاه آزاد اسلامي، برگزاري سلسله همايش هاي سبك زندگي امامان معصوم(ع) را آغازي براي ترويج سيره و روش زندگي امامان در دنياي امروز و آن را شروع فعاليتهاي وسيع پژوهشي براي ارائه الگوهاي رفتاري با الهام از سبك زندگي ائمه اطهار(ع)، براي داشتن يك زندگي ديني و منطبق با قواعد دنياي مدرن، دانسته اند.

ايشان در پيام خود مهمترين هدف دانشگاه را در برگزاري اين همايشها، پاسخ به مطالبه مقام معظم رهبري در تبيين سبك زندگي اسلامي دانسته و در پايان از زحمات تمامي دست اندركاران برگزاري اين همايش تقدير و تشكر نموده است.

انتهاي پيام/ع

تاریخ:
1392/10/27
تعداد بازدید:
408
منبع:
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal