پژوهشکده اعتیاد، مرکزی برای شناسایی و كشف راهكارهاي علمی پیشگیری از مصرف مواد مخدر
پژوهشکده اعتیاد واحد خوراسگان، مرکزی برای كشف راهكارهاي علمی در زمينه پیشگیری از مصرف مواد مخدر است كه در خرداد 1390 مجوز تاسیس و فعالیت خود را از سازمان مرکزی دانشگاه، دریافت نموده است.

زیر نظر حوزه معاونت پژوهش و فناوری واحد خوراسگان؛

پژوهشکده اعتیاد، مرکزی برای شناسایی و كشف راهكارهاي علمی پیشگیری از مصرف مواد مخدر

    پژوهشکده اعتیاد واحد خوراسگان، مرکزی برای كشف راهكارهاي علمی در زمينه پیشگیری از مصرف مواد مخدر است كه در خرداد 1390 مجوز تاسیس و فعالیت خود را از سازمان مرکزی دانشگاه، دریافت نموده است.

      مسؤول «مرکز تحقیقات و پژوهش پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر» واحد خوراسگان در تشريح فعاليتهاي این مرکز گفت: اين پژوهشكده به منظور ايجاد زمینه های همکاری متقابل علمی اعم از پژوهشی، آموزشی، انتشاراتی و اجرایی، با رويكرد پیشگیری و مديريت مصرف مواد مخدر و اعتیادآور، تفاهم نامه ای را با ستاد مبارزه با مواد مخدر استان منعقد نموده است.

 

 

    اشكبوس نصيري كه خود دانش آموخته آسیب شناسی اجتماعی با گرایش اعتياد است، افزود: از ديگر اقدامات اين مركز ارتباط مستمر و تعريف شده با دانشگاههای سطح استان به منظور شناسایی ظرفيتهاي علمي و اجرايي و توانمندیهای آنها در زمينه پيشگيري از مصرف مواد اعتياد آور است. وي گفت: در همين راستا، تفاهم نامه هایی با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه اصفهان، دانشگاه پیام نور اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی کاشان و دانشگاه کاشان، در زمینه انتشار مجله و همکاریهاي تحقيقاتي، علمی و به امضاي طرفين رسيده است.

      نصیری ضمن تبيين اهداف اين مركز، اظهار داشت: ماموریت اين مرکز تحقیقاتي، پیشگیری از اعتیاد، جلوگيري از اثرات سوء مصرف مواد مخدر و انجام پژوهشهایی با هدف دستیابی به شیوه های جدید درمان معتادین و گسترش آگاهی رسانی در تارنامه (سایت) پژوهشکده می باشد.

      نصيري گفت: برخی اهداف پژوهشکده عبارتند از: الف)راه اندازي سایت اینترنتی به نشاني: http://addiction.khuisf.ac.ir با موضوعات مختلف مرتبط با اعتیاد، آشنایی با انواع مواد مخدر و پیامدهای مصرف آن. ب)همکاری با دستگاههای اجرایی، فرهنگی و رسانه با هدف توسعه آموزش همگانی و گسترش اطلاع رسانی در زمینه خطرات مواد مخدر، ج)شناسایی پژوهشگران برتر در حوزه تحقيق و درمان مواد مخدر، د)همکاری با ستاد مبارزه با مواد مخدر در زمینه پیشگیری ه)انعقاد تفاهم نامه با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها، و) ایجاد مراکز درمان بازپروری و کار درمانی زير نظر پژوهشكده، ز)حمایت مالی از طرح های پژوهشی و پایان نامه های تحصيلـي در زمینه اعتیاد، ح)برگزاری سمینارها و توسعه آموزش و تربیت نیروی متخصص در این زمینه، ط)ایجاد زمینه همکاری با مراکز پژوهشی، اجرایی و درمانگاههای تخصصی با مشارکت انجمن علمی رازی در زمینه روان تنی.

     نصيري ادامه داد: این واحد دانشگاهی با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدراستان، در دی ماه سال 1389 اقدام به برگزاری کنگره علمی پیشگیری از اعتیاد با محورهای زير نمود: ـ پیشگیری از اعتیاد در محیطهای آموزشی،  ـ نقش خانواده در پیشگیری اولیه اعتیاد،   ـ‌ پیشگیری از اعتیاد در محله با تاکید بر CBOS و سازمانهای مردم نهاد،   ـ پیشگیری از اعتیاد در محیطهای کاري،   ـ نقش رسانه های دیداری، نوشتاری، شنیداری والکترونیک در پیشگیری اولیه از اعتیاد.

  مسؤول مركز تحقيقات و پژوهش پيشگيري از اعتياد افزود: در اين راستا، چهارمین کنگره بین المللی روان تنی با موضوع ارزیابی مداخلات روانشناختی در اختلالات روان تنی اعتیاد و اختلالات روان تنی در مهر ماه سال 1391 در واحد خوراسگان برگزار شد كه در اين كنگره، مقالات و کارگاههای متعددی در خصوص اعتیاد و پیامدهای آن ارائه گردید.

     نصيري با بيان اينكه اساتيد و دانشجويان زيادي با پژوهشكده اعتياد همكاري مستمر دارند، گفت: تاكنون دو طرح برون دانشگاهی با عناوين: «فرا تحلیل پژوهشهای انجام شده در حوزه پیشگیری از اعتیاد» و «مقایسه پاسخ بتا آندروفن پس از سی دقیقه فعالیت بر روی تردمیل در مردان معتاد به مواد مخدر و غیر معتاد» و چهار طرح درون دانشگاهی با عناوين «بررسی فراوانی استعمال دخانیات دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان و ارتباط آن با برخی خصوصیات دموگرافیک» و «بررسی و مقایسه ویژگیهای جمعیت شناختی و جایگاه مهار بین نوجوانان و جوانان معتاد و غیر معتاد 15 تا30 ساله استانهای اصفهان و...» و «بررسی و مقایسه میزان آگاهی جوانان معتاد و غیر معتاد در مورد عوارض اعتیاد به مواد مخدر در اصفهان» و «بررسی رابطه عوامل خطرآفرین با اعتیاد، مراجعه کنندگان به مراکز درمان سرپایی شهر اصفهان» توسط اساتيد و دانشجويان مقاطع تكميلي انجام شده است.

       نصيري گفت: با حمايت و هدايت موضوعي اين مركز، تاكنون 16 پایان نامه با موضوعات مرتبط با اعتیاد توسط دانشجویان تحصيلات تكميلي و 2 جلد کتاب با عناوين «روانشناسی اعتیاد» و «اعتیاد؛ سوال های بسیار، پاسخ های اندک» توسط اعضاي هيأت علمي واحد تالیف شده است.              

تاریخ:
1392/05/23
تعداد بازدید:
992
منبع:
روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal