در پيامي به همايش ملي ابعاد فرهنگي اقتصاد مقاومتي دكتر ولايتي: نقش جوانان و دانشجويان در تحقق اهداف «اقتصاد مقاومتي» پررنگ باشد
همايش ملي ابعاد فرهنگي اقتصاد مقاومتي در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان (خوراسگان) با حضور انديشمندان و صاحب‌نظران علوم مديريت فرهنگي و اقتصاد با قرائت پيام‌هاي جداگانه دكتر علي‌اكبر ولايتي و دكتر فرهاد رهبر آغاز به كار كرد

همايش ملي ابعاد فرهنگي اقتصاد مقاومتي در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان (خوراسگان) با حضور انديشمندان و صاحب‌نظران علوم مديريت فرهنگي و اقتصاد با قرائت پيام‌هاي جداگانه دكتر علي‌اكبر ولايتي و دكتر فرهاد رهبر آغاز به كار كرد.

رواط عمومي و اطلاع‌رساني، متن كامل پيام رئيس هيات موسس و هيات امناي دانشگاه آزاد اسلامي كه از سوي دكتر احمد آذين سرپرست دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان در آغاز مراسم قرائت شد به شرح زير است:

بسم الله الرحمن الرحيم

ابتدا لازم است از كليه دست‌اندركاران برپايي چنين همايشي تشكر كنم. قطعاً اقتصاد مقاومتي و الزامات آن به ويژه در بخش فرهنگ مي‌تواند به ترسيم صحيح الگوي تمدن ايراني- اسلامي كمك شاياني نمايد و از اين رو برگزاري اين همايش علاوه بر تحرك در جامعه علمي براي تدوين پيوست فرهنگي اقتصاد مقاومتي، از اين منظر هم حايز اهميت است. 

مردم ايران از ديرباز با مفهوم «ايستادگي»، «تحريم‌هاي ناعادلانه»، «فشار اقتصادي»، «اقدامات خصمانه» و واژگاني از اين دست آشنا بوده و هستند اما طي سال‌هاي اخير با شدت گرفتن تحريم‌ها، بهانه‌جويي‌ها، اقدامات نادرست و فشارهاي اقتصادي دولت‌هاي غربي بر ايران و با تدبير و تاكيد رهبر فرزانه انقلاب بر توجه هرچه بيشتر به توانمندي‌هاي بومي خصوصاً در عرصه اقتصادي، واژه «اقتصاد مقاومتي» در ميان آحاد مردم ايران معنا و مفهوم تازه‌اي به خود گرفت تا جايي كه در فرهنگ امروز ما حركت در راستاي «اقتصاد مقاومتي» نه فقط معناي رياضت‌كشي و ترميم زخم‌هايي كه تحريم‌ و فشارهاي ناعادلانه غربيان بر اقتصاد كشور ‌گذاشته را ندارد بلكه پيشرفت، ترقي، توجه به استفاده بهتر از منابع مالي و انساني را به ارمغان آورده است.

امروز مي‌توان «اقتصاد مقاومتي» را در يك كلام، ايستادگي همه جانبه و خردمندانه در مقابل مانع تراشي‌هاي ظالمانه كشورهاي غربي به بهانه‌هاي مختلف از يك سو و گام نهادن در مسير توسعه و پيشرفت كشور دانست.

با توجه به بيانات مقام معظم رهبري وظيفه اصلي كارشناسان و محققان عرصه‌هاي اقتصادي و ملي كشور تدوين و تكميل برنامه‌ اقتصادي مستقل، خودمحور و كارآمدي است كه «اقتصاد مقاومتي» را به ابزاري براي تبديل فشارها و تحريم‌ها به فرصت و تغيير مسير اقتصاد كشور به سوي توسعه هرچه بيشتر مبدل كند.

اما در اين كارزار، تدوين برنامه مناسب كافي نيست بلكه تلاش و كوشش همه‌ افراد جامعه به ويژه اهالي علم و فرهنگ در هر جايگاه و مقامي لازم و ضروري است. براي مثال جامعه دانشگاهي از جمله اساتيد و دانشجويان علوم جامعه‌شناسي، مردم‌شناسي و اقتصاد با تكيه بر فرهنگ ايراني- اسلامي و برپايي همايش‌ها‌ و كارگاه‌هاي متعدد در ميان اقشار مختلف جامعه مي‌توانند گام بنياديني در راستاي شفاف‌سازي رويكردها، اهداف و تاثيرات «اقتصاد مقاومتي» بر آينده جامعه و كشور بردارند و با آگاه‌سازي افراد جامعه، ايشان را با كارآفريني، حمايت از توليد ملي، استفاده درست و بجا از پتانسيل‌هاي موجود، استفاده حداكثري از همه ظرفيت‌ها، تقويت فرهنگ كار و توليد، اصلاح الگوي مصرف، پرهيز از اسراف، اعتقاد به روح خودباوري، خوداتكايي و مردمي كردن اقتصاد آشناتر كنند.

در اين ميان نقش جوانان به ويژه دانشجويان در راستاي تحقق اهداف «اقتصاد مقاومتي» بايد بسيار پررنگتر باشد. جوانان فعال در عرصه علم، فرهنگ، رسانه‌، تشكل‌ها و نهادهاي دانشجويي بايد به شكل مستمر پيگير موضوعاتي مانند شفاف‌سازي اطلاعات، رونق در توليد و اشتغالزايي، مبارزه با فساد، اصلاح نظام مالياتي، اصلاح نظام بانكي، پولي و هدايت نقدينگي به سوي توليد و اهتمام به خودكفايي در توليد محصولات اساسي باشند و براي رسيدن به اين هدف مهم به مسئولان ياري رسانند.

از سوي ديگر اين قشر آينده‌ساز با فرهنگ‌سازي در ميان اطرافيان خود مي‌توانند بسياري از رفتارهاي مصرفي نادرست جامعه همچون استفاده غيرمعمول از حامل‌هاي انرژي، آب، برق و ... را كه مصرف آن در كشور فراتر از استانداردهاي جهاني است اصلاح كرده و با تبليغ و ترويج حمايت از توليد ملي، مردم را به استفاده از كالاهاي داخلي تشويق كنند تا بازار توليدات داخلي رونق گيرد و باورهاي نادرست از ميان مردم به دست فراموشي سپرده شود.

از ديگر زوايايي كه در بحث «اقتصاد مقاومتي» اهميت بالايي دارد، موضوع گرايش برخي از مردم نسبت به تجمل‌گرايي و اشرافي‌گري است. مسلماً براي رسيدن به اهداف مد نظر مبحث «اقتصاد مقاومتي» چنين گرايش‌ و ديدگاهي مذموم، غلط و به دور از عقلانيت است و نخبگان جامعه بايد تلاش خود را در جهت ريشه‌كني چنين معضلاتي انجام دهند. يكي از رويكردهاي محوري هيأت امناي دانشگاه آزاد نيز توجه به همين نكته در روند سياست‌گذاري و فرايند اجرا در همه سطوح دانشگاه آزاد اسلامي است.

همچنين انتظار مي‌رود برپايي چنين همايش‌هايي مردم را با مسائل و مشكلات اقتصادي و ريشه‌‌هاي آن آشنا كند، زيرا مردمي كه نسبت به مسائل و مشكلات كشور خويش اشراف كافي دارند به خوبي مي‌دانند عوامل بيروني، ديگر كشورها، نشستن و چشم دوختن به ديگران فقط همچون مُسكني كوتاه مدت و كاذب عمل مي‌كند و كاركرد حقيقي در جهت حل مسائل و مشكلات كشورشان نخواهند داشت. پس با آگاهي و ديد باز ابتدا اقدام به شناسايي امكانات، منابع انساني و مالي، پتانسيل‌هاي موجود و توانايي‌هاي نيروي كار در جامعه خويش مي‌كنند، سپس در گام بعد راهكارها و راه‌حل‌هاي منطقي را بررسي و انتخاب مي‌كنند و در نهايت با تلاش، كوشش و همت خويش بر مشكلات موجود غلبه مي‌كنند.

خداوند به نيروهاي جوان كشورمان نعمت هوش‌سرشار، توانمندي و كارآمدي را ارزاني داشته، اما در كنار چنين نعمات گرانبهايي جوانان ما بايد فرهنگ تلاش، كار، كارآفرين و مولد بودن را در خويش تقويت كنند. مردم و مسئولان ما بايد در اين راستا كوشش بسياري كنند تا نسل جوان جامعه به نيروي واقعي توليد كننده در عرصه‌هاي مختلف اعم از فرهنگي، اقتصادي و فكري تبديل شود تا سرعت پيشرفت كشور و تحقق آرمان‌هاي «اقتصاد مقاومتي» مدنظر مقام معظم رهبري(مدظله العالي) به ‌شكل چشمگيري افزايش يابد. اميدواريم اين همايش نتايج پر بركتي براي مجموعه هاي علمي و دانشگاهي، دانشگاه آزاد اسلامي و ميهن اسلامي‌مان داشته باشد.ان شاء الله

 
 
تاریخ:
1396/07/26
تعداد بازدید:
163
منبع:
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal