معرفی مرکز

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)

معاونت پژوهشی

" برنامه پیشنهادی مرکز تحقیقات قارچهای خوراکی و دارویی"

با عنایت به اینکه تا کنون مرکز تحقیقات تخصصی در زمینه قارچهای خوراکی و دارویی در استان اصفهان و استانهای مجاور وجود نداشته است، تشکیل این مرکز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان می تواند گام مهمی در انجام پژوهش های کاربردی و تولید محصولات دانش بنیان در زمینه محصولات دارویی و خوراکی قارچها باشد.

از جمله موارد مد نظر در این مرکز تحقیقات که در دستور کار قرار دارد به شرح زیر است:

نشر آثار علمی اعم از ترجمه یا تألیف در زمینه قارچهای دارویی

پذیرش دانشجو دکترا پژوهش محور در راستای اهداف مرکز

هدایت پایان نامه ها به موضوعات کاربردی در مسیر اهداف مرکز

ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و صنعتگران حوزه تولید و پرورش قارچهای خوراکی و دارویی

برگزاری سمپوزیومهای ملی و بین المللی در زمینه قارچهای خوراکی و دارویی

برگزاری کارگاه های تخصصی در زمینه های شناسایی، کشت و پرورش قارچهای خوراکی و دارویی

برگزاری کارگاه های تخصصی، انجام خدمات تخصصی مشاوره ای و آزمایشگاهی در زمینه تولید و فراوری قارچهای خورکی به مراکز صنعتی تولید قارچها خوراکی

تولید محیطهای کشت میکروبی بر پایه فراورده های قارچهای خوراکی

تولید محصولات فرآوری شده قارچهای خوراکی دارویی به عنوان مکملهای غذایی و تقویت کننده سیستم ایمنی

تولید و استخراج متابولیتهای خاص قارچهای دارویی به عنوان ماده اولیه برای صنایع دارویی و لوازم آرایشی-بهداشتی

تربیت و افزایش مهارت دانشجویان در دوره کارشناسی رشته های علوم باغبانی، تولیدات گلخانه ای، گیاهپزشکی و اصلاح نباتات

ارتقای مهارت عملی و بسترسازی اجرای پایان نامه های دانشجویان دوره کارشناسی ارشد در رشته/ گرایشهای علوم باغبانی با گرایشهای گیاهان دارویی، سبزی و بیوتکنولوژی محصولات باغی، بیوتکنولوژی کشاورزی، اصلاح نباتات

ارتقای مهارت عملی و بسترسازی اجرای رساله های دانشجویان دوره دکترای تخصصی در رشته های علوم باغبانی گرایش بیوتکنولوژی محصولاتی باغبانی و فیزیولوژی و تولید محصولات باغبانی

زمینه های موجود برای انجام پروژه های کارشناسی ارشد و دکترا با رویکرد تولید علم و فناوری:

وجود آزمایشگاه های تخصصی قارچ شناسی، شیمی مواد غذایی و دارویی، آنالیز مواد و ... در دانشگاه به منظور انجام تحقیقات جدید در این زمینه

وجود گلخانه ها و سوله تخصصی پرورش قارچهای خوراکی و دارویی در دانشگاه به منظور تولید انبوه قارچهای خوراکی و دارویی

برقرار بودن پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی در رشته علوم باغبانی گرایشهای گیاهان دارویی، سبزی و بیوتکنولوژی محصولات باغبانی

وجود مراکز آموزشی و تحقیقاتی در استان اصفهان و استانهای مجاور در رسته های مرتبط به فعالیتهای مرکز پذیرش دانشجو داشته و می توانند از توانمندیهای این مرکز استفاده نمایند

مراحل اجرایی در مرکز تحقیقات قارچهای خوراکی و دارویی:

تعیین چارت سازمانی و پست های مورد نیاز

خرید و تامین تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و به کارگیری نیروی انسانی از میان فارغ التحصیلان دانشگاه در رشته های مرتبط (باغبانی، گیاهپزشکی و ...)

تامین محل مناسب و تجهیز

تعریف و تصویب طرحهای مرتبط با فعالیتهای مرکز یا هدف فن‌آوری و تولید محصول دانش بنیان در کارگروه تخصصی مرکز متشکل از رئیس و اعضای مرکز

حمایت از ایده های پژوهشی دانشجویان تحصیلا تکمیلی در زمینه های مرتبط با فعالیتهای مرکز

تعریف طرحهای کلان و پیدا کردن حامی مالی جهت تولید تجاری محصول در قالب شرکتهای دانش بنیان

توجیهات اقتصادی با رویکرد تجاری سازی

دریافت شهریه برای کارگاه های آموزشی

دریافت شهریه برای دوره ها

انجام طرح های پژوهشی برای شرکتهای دارویی و تولید کننده مکملهای غذایی در راستای اهداف مرکز

تولید محیطهای کشت میکروبی بر پایه ترکیبات قارچی جهت استفاده در آزمایشگاه های میکروبیولوژی

برگزاری همایش ها با رویکرد تجاری

تولید آنزیمها و فراوده‌های قارچهای خوراکی در صنایع غذایی و آرایشی

تولید مکملهای غذایی خاص بر پایه ترکیبات قارچهای خوراکی برای استفاده راحت کودکان، ورزشکاران و افراد کهنسال

صرفه جویی در زمان و بهینه سازی تولید مواد قارچی از طریق روشهای آزمایشگاهی

انتشار فصلنامه تخصصی در زمینه قارچهای خوراکی و دارویی

فراوری خاص قارچهای خوراکی به صورت مکملهای غذایی جهت استفاده گروه های خاص جامعه (کودکان، ورزشکاران و ...)

استخراج مواد موثر قارچهای خوراکی و دارویی در سطح تجاری جهت استفاده در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی

استخراج و خالص‌سازی مواد موثر قارچهای خوراکی دارویی جهت تهیه فرمهای تجاری آنها و استفاده در صنایع دارویی

شناسایی قارچهای خوراکی و دارویی بومی ایران و مطالعه خواص دارویی، کشت و پرورش آنها

زیرگروه های پیشنهادی جهت فعالیت همکاران عضو هیات علمی واحد اصفهان (خوراسگان) در مرکز تحقیقات قارچهای خوراکی و دارویی

گروه بهینه سازی تولید و پرورش قارچهای خوراکی و دارویی

گروه اصلاح و بیوتکنولوژی قارچهای خوراکی و دارویی

گروه فرآوری، پس از برداشت و اثرات درمانی قارچهای خوراکی و دارویی

تاریخ به روز رسانی:
1400/06/24
تعداد بازدید:
59
طراحی و توسعه در اداره وبومتریک و امور وب سایتهای دانشگاه - کلیه حقوق این سایت متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) می باشد.
Powered by DorsaPortal