مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان: مباني انسان شناسي در تنظيم اعلاميه حقوق بشر اثرگذار است
روابط عمومي واطلاع رساني: حجت الاسلام ارزاني با اشاره به لزوم بررسي نگرش غرب به حقوق بشر گفت: غربي‌ها گمان مي‌كنند ما با اصل حقوق بشر مخالف هستيم درحالي كه ما مي‌گوييم آيا حقوق بشر در غرب به نيكي ديده شده يا از زاويه خاص به آن توجه شده است.

مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان: 

مباني انسان شناسي در تنظيم اعلاميه حقوق بشر اثرگذار است 

روابط عمومي واطلاع رساني: حجت الاسلام ارزاني با اشاره به لزوم بررسي نگرش غرب به حقوق بشر گفت: غربي‌ها گمان مي‌كنند ما با اصل حقوق بشر مخالف هستيم درحالي كه ما مي‌گوييم آيا حقوق بشر در غرب به نيكي ديده شده يا از زاويه خاص به آن توجه شده است.

حجت الاسلام دكتر حبيب رضا ارزاني مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان در همايش «اسلام، معنويت، عدالت و حقوق بشر» كه به مناسبت بزرگداشت روز جهاني حقوق بشر به ميزباني دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) برگزار شد گفت: مباني انسان شناسي در تنظيم اعلاميه حقوق بشر اثرگذار است و انسان يك موجود عيني بوده و ذهني نيست و اين موجود عيني از دو حالت خارج نيست يا وابسته است و يا مستقل كه اگر وابسته باشد بايد يك مدل براي او تصميم گرفت و اگر وابسته باشد بايد جور ديگري براي او فكر شود.

 مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان با اشاره به واجب الوجود بودن پروردگار بيان كرد: انسان نيز مستقل نبوده و وابسته به اين واجب الوجود بوده و از آن وجود مستقل شكل مي‌گيرد، ما در تمامي موارد وابسته به حضرت معبود هستيم و به هر اندازه كه ذات احديت اراده كند علم، حيات و قدرت خواهيم داشت.

 وي با بيان اينكه فيض الهي هر لحظه بر وجود انسان نازل مي‌شود و اگر اراده كند حيات انسان قطع مي‌شود، تصريح كرد: اگر بخواهيم براي حقوق پايه گذاري انجام دهيم بايد ديد كه آيا بايد درباره ماهيت يا درباره وجود انسان اين پايه گذاري انجام شود، اگر پايه گذاري حقوقي در رابطه با ماهيت انسان باشد چنين چيزي ميسر نيست چرا كه انسان‌ها با يكديگر تفاوت‌هاي زيادي دارند و بدون شك شخصي كه در ايران زندگي مي‌كند از نظر موقعيت و فرهنگ و موارد ديگر با يك انسان آفريقايي يا اروپايي متفاوت است.

 حجت الاسلام ارزاني با اشاره به وجود روح در وجود انسان خاطرنشان كرد: خداوند در قرآن به پيامبر عظيم الشأن اسلام مي‌فرمايد از تو درباره روح مي‌پرسند بگو آنچه در اين باره مي‌دانم بسيار قليل است، آن حقيقت مشترك انسان كه حقوق بر آن بار مي‌شود روح انسان است كه به جز خدا كسي از حقيقت آن آگاه نيست.

مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان ادامه داد: غربي‌ها گمان مي‌كنند ما با اصل حقوق بشر مخالف هستيم درحالي كه ما مي‌گوييم آيا حقوق بشر در غرب به نيكي ديده شده يا از زاويه خاص به آن توجه شده است؟

 وي با اشاره به انواع انسان شناسي در غرب اظهار كرد: تفكرات مختلفي در غرب پيرامون انسان وجود دارد كه از داروينيسم، فرويديسم، ماركس و پوچ گرايي كه انسان را زائد بر طبيعت مي‌داند وجود دارد تا اگزيستانسياليسم كه انسان محوري است اما بايد ديد كه اين نگرش‌ها نگاه جامع و كاملي به انسان دارند يا خير و آيا شرافت و كرامت انسان در اين مكاتب ديده شده است؟

 حجت الاسلام ارزاني قرآن را كلام الهي و غير قابل نقد دانست و گفت: بايد مشخص شود كه آيا انديشمندان دنيا حق نقد اعلاميه حقوق بشر را دارند يا خير، گوهره وجود تمام اديان عدالت است كه عدالت چيزي جداي از مساوات است چرا كه بالسويه تقسيم كردن همه چيز براي همگان روش درست و پاسخگوي نيازهاي بشر نيست و اگر بخواهيم حقوق بشر را استيفا كنيم بدون شك بايد ملاك‌ها و شاخص‌ها توسط اديان مشخص شود تا مانايي داشته باشد.

 مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان در پايان با اشاره به آيه «و لقد ارسلنا رسلنا بالبينات و انزلنا معهم الكتاب و الميزان ليقوم الناس بالقسط و انزلنا الحديد»، بيان كرد: خداوند مي‌فرمايد اگر 3 چيز كنار هم قرار بگيرد مانايي دارد كتاب، ترازو و سلاح آهنين، كتاب الهي براي قانون، ترازو براي عدالت اجتماعي و همچنين اگر بخواهيد به برپايي عدالت و قسط نگاه واقع گرايانه داشته باشيد به سلاح آهنين نيز نياز خواهيد داشت.

تاریخ:
1394/09/25
تعداد بازدید:
233
منبع:
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal