رئيس جمهوري تاكيد كرد: دانشگاه آزاد اسلامي موجب جذب نخبگان در داخل ايران شد/ اين ارگان يكي از برگ هاي زرين آيت الله رفسنجاني براي توسعه كشور محسوب مي شود
رئيس جمهوري با بيان اينكه بي ترديد دانشگاه آزاد اسلامي يكي از برگ هاي زرين و تلاش هاي آيت الله هاشمي رفسنجاني براي توسعه كشور محسوب مي شود گفت: من بسيار خوشحالم كه امروز توانستم از واحد نمونه و بسيار مهم دانشگاه آزاد يعني علوم تحقيقات ولو در فرصتي كوتاه بازديدي داشته باشم و شاهد افتتاح چند پروژه مهم كه اميدوارم باعث حركت اين واحد در مسير علم كشور باشد، بوده ام.
رئيس جمهوري با بيان اينكه بي ترديد دانشگاه آزاد اسلامي يكي از برگ هاي زرين و تلاش هاي آيت الله هاشمي رفسنجاني براي توسعه كشور محسوب مي شود گفت: من بسيار خوشحالم كه امروز توانستم از واحد نمونه و بسيار مهم دانشگاه آزاد يعني علوم تحقيقات ولو در فرصتي كوتاه بازديدي داشته باشم و شاهد افتتاح چند پروژه مهم كه اميدوارم باعث حركت اين واحد در مسير علم كشور باشد، بوده ام.

حجت الاسلام و المسلمين دكتر حسن روحاني رييس جمهوري كه امروز سه شنبه به همراه دكتر آشنا مشاور رئيس جمهور ، حسين فريدون دستيار ويژه رئيس جمهور ، دكتر الهام امين زاده معاون حقوقي رياست جمهوري و به دعوت دكتر ميرزاده براي افتتاح بيش از 200 هزار متر پروژه عمراني به دانشگاه آزاد اسلامي آمده بود، پس از بازديد از مركز تحقيقات فيزيك پلاسما و افتتاح چند طرح دانشگاه آزاد اسلامي در واحد علوم و تحقيقات، در جمع مديران ، اساتيد و كاركنان اين دانشگاه با تاكيد بر اينكه "دانشگاه آزاد اسلامي بايد ميزبان بهترين دانشمندان ايراني مقيم خارج كشور باشد گفت: دانشگاه آزاد قدمي مهم براي توسعه فضاي علم و دانش در كشور بوده است البته آغاز راه با مشكلات فراواني توأم بود. در آن زمان شعارهاي حاكم بر كشور در جهت دولتي بودن همه امور حكم مي كرد. در مجلس هم فضايي اين چنيني حاكم بود و اگر نبود تلاش هاي بي وقفه آيت الله هاشمي رفسنجاني و موافقت حضرت امام اين طرح هرگز پا نمي گرفت. در آن زمان همه بر اين مسئله تأكيد داشتند كه آموزش عالي بايد رايگان و دولتي باشد و يك نهاد غير دولتي نمي تواند مسئوليت آموزش عالي را بر دوش بگيرد اما بزرگاني كه در پي ريزي دانشگاه آزاد كمك كردند و از جمله آنها مقام معظم رهبري كار بزرگي را آغاز كردند.

وي افزود: من خيال مي كنم كه در ميان همه خدماتي كه آيت الله هاشمي رفسنجاني در طول زندگي خود انجام داده اند از خدمات ايشان در پيروزي انقلاب گرفته كه يكي از سرداران آن بوده اند تا ساماندهي انقلاب، ايجاد هماهنگي بين قوا، نقش اساسي در پيروزي جنگ تحميلي و در سال هاي حساس انقلاب جنگ تحميلي پيروزي رزمندگان در برابر تجاوز دشمن و تمام حضورهاي ايشان در مسائل مهم كشور مدنظر قرار دهيم.

روحاني گفت: بي ترديد دانشگاه آزاد اسلامي يكي از برگ هاي زرين و تلاش هاي ايشان براي توسعه كشور محسوب مي شود.

رئيس جمهور ادامه داد: انجام چنين كارهايي با خيلي از مسائل همراه است. صبر، حوصله و تدبير مي خواهد تا اين مسير هموار شود و به نفع توسعه كشور باشد. اگر چه عده اي هم با اين گونه طرح ها مخالف هستند و ممكن است قصد و غرض بدي نداشته باشند اما تفكرشان يك تفكر اين چنيني است و تا زماني كه اين تفكرات به هم نزديك شود و در مسائل اساسي به اجماع برسيم هنوز مقداري فاصله داريم.

رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي بيان داشت: دانشگاه آزاد اسلامي اين اصل را اثبات كرد كه هر اقدامي را ولو فرهنگي، علمي و آموزشي را به مردم و صاحب نظران واگذار كنيم چرا كه آن كار بهتر، سريعتر و در يك زمان كوتاهي با توسعه زياد مي تواند به هدف برسد و اگر كاري كه دانشگاه در طول 33 سال انجام داده دولت انجام دهد با توجه به نبود بودجه و بروكراسي دولت اين كار به نتيجه نمي رسيد.

حدود يك سوم بار آموزش عالي كشور بر دوش دانشگاه آزاد اسلامي است كه آمار پرافتخاريست

رئيس جمهوري با اشاره به اينكه حدود يك سوم بار علمي بر دوش دانشگاه آزاد اسلامي است گفت: اين يك آمار افتخارآميزي است و اگر اين كار را به متخصصين و صاحب نظران و مردم واگذار كنيم و دولت عمدتاً در سياست گذاري تسهيل گري، پشتيباني و در نهايت نظارت باشد بهتر به اهدافمان مي رسيم كه اين امر مي تواند نمونه اي براي بسياري از كارها در توسعه كشور باشد.

رئيس جمهوري به روزهاي آغازين تأسيس دانشگاه آزاد اسلامي اشاره و خاطر نشان كرد: در آن روزها به ياد دارم كه تعدادي از نمايندگان مخالف در مجلس شوراي اسلامي به كرات اعلام مي كردند كه اين دانشگاهف دانشگاه پولدارها و سرمايه داران كشور است و اين طور به نظر مي آمد كه دانشگاهي در حال تأسيس است كه مرفهين مي توانند به آن ورود پيدا كنند.

وي افزود: كساني كه در اين دانشگاه تا كنون به تحصيل و تدريس مشغول شده اند عمدتا طبقه متوسط و حتي گاهي پايين و بالاي جامعه هستند و گاهي اين ذهنيت وجود دارد كه اينها از اقشار مرفه و سطح بالا هستند كه در واقع و در عمل چنين نيست.

دانشگاه آزاد اسلامي فضاي جديدي در حوزه علم و دانش در كشور ايجاد كرد

رئيس جمهوري بيان داشت: اين هم يكي از تصورات نادرستي بود كه به ذهن عده اي آمد كه اين دانشگاه ويژه طبقه خاص است اما امروز دانشگاه آزاد اسلامي در سراسر كشور حضور فرهنگي، با نشاط سياسي و عمراني دارد و بسيار مهم است كه ما بتوانيم فرهنگ علم و دانش و هويت ملي را در سطح كشور تعميق ببخشيم.

رئيس جمهوري با اشاره به منزلت اجتماعي يك دانشجو پس از ورود به دانشگاه ها گفت: دانشگاه محيط آزاد، علمي، اعتراض و نقد است كه البته در حوزه هاي علميه در زمينه آزادي در مباحث از دانشگاه ها جلوتر هستند و يك شاگرد به راحتي در برابر استاد حرف مي زند و استاد هم همچون آيت الله العظمي بروجردي كه شخصيت به نام و مرجع عام تقليد بود به اين انتقادها گوش فرا مي داد.

رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي تأكيد كرد: شايد هنوز در فضاي دانشگاه شاهد اين چنين آزادي نباشيم كه دانشجو با دليل و منطق در برابر استادش به انتقاد بپردازد كه اگر چنين شود ممكن است در نمره امتحان تأثيرگذار شود.

اين در حالي است كه بسياري از شاگردان در نجف در برابر امام خميني (ره) به بحث و ارائه دلايلي هم به انتقاد مي پرداختند.

رئيس جمهوري با تأكيد بر دو اصل استقلال و آزادي در دانشگاه ها گفت: اگر اين دو اصل را بگيريم دانشگاه مرده و تمام است. آزادي علمي يكي از امتيازات دانشگاه است كه البته اخلاق و هويت ملي و ديني هم بايد مورد احترام باشد.

وي گفت: هويت ملي- ديني و اخلاق متعلق به همه جا است. در دانشگاه استقلال علمي و آكادميك اگر نباشد در جاهايي كه ديگران قصد دخالت پيدا مي كنند بايد بتوانيم با توجه به اصل استقلال اين دخالت ها را كاهش دهيم.

وي با تأكيد بر اينكه بايد يك رقابت صحيح را در دانشگاه ايجاد كنيم گفت: فضاي رقابتي سالم و آزاد ميان دانشگاه هاي داخلي با يكديگر و حتي با دانشگاه هاي جهاني بتوانيم ايجاد كنيم.

وي به حضور سال گذشته خود در شانزدهمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك اشاره و تصريح كرد: بسياري از شخصيت هاي به نام و شايسته در مراكز علمي علاقه داشتند كه به كشور خود ايران بازگردند. لازم و ضروري نيست كه اين شخصيت ها براي هميشه بخواهند در ايران بمانند لذا ما بايد فضايي ايجاد كنيم كه بتوانند به راحتي به كشور خود سفر كنند.

وي افزود: تا يك نفر به ايران مي آيد دلايل واهي مي آورند. گذرنامه طرف را در فرودگاه مي گيرند و همين كه به طرف مي گويند دو تا سوال از شما مي پرسيم بدانيد همه چيز تمام شد و مرغ از قفس پريد.

رئيس جمهوري گفت: ما بايد به اين شخصيت ها احترام بگذاريم و بدانيم كه بزرگان و نخبگان ما پول نمي خواهند بلكه خواهان منزلت اجتماعي هستند. چرا برخي مامورين اين قدر به خود حق مي دهند؟ از كجا اين حق را آورده اند؟ كدام قانون اين حق را مي دهد كه مقابل يك استاد اين گونه برخورد كنيد؟

وي با بيان اينكه اساتيد سرمايه هاي معنوي ما هستند گفت: اين سرمايه ها بايد افزايش يابند چرا ما با آنها اين گونه برخورد مي كنيم؟ چرا اين واقعيت را نمي پذيريم كه ايران از آن تمام ايرانيان جهان است و آنها هم به سهم خودشان مالك و صاحب كشور هستند و كشور متعلق به هر 80 ميليون نفر ايراني است.

رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تأكيد بر اينكه قانون بايد برخورد كند و هيچ كسي با كس ديگري نمي تواند برخورد كند گفت: ما بايد فضا را به گونه اي فراهم كنيم كه ايرانيان با سواد و انديشمند و علاقه مند به كشور را به ايران بياوريم كه در اين زمينه دانشگاه آزاد اسلامي دستش بازتر است و اين يكي از امتيازاتي است كه مي تواند ميزبان خوبي براي اين اساتيد باشد و حتي موجب افزايش جايگاه اين دانشگاه به واسطه حضور چنين اساتيد برجسته اي بشود.

دانشگاه آزاد اسلامي اين اصل را ثابت كرد كه اگر هر كار فرهنگي، آموزش، علمي و غيره را به مردم، متخصصان و صاحبنظران واگذار كنيم كار بهتر به ثمر مي رسد

روحاني ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامي موجب شد تا فضاي نو و جديدي در فضاي علمي و دانش كشور به وجود آيد و اين فضا براي حضور صاحب نظران در كشور فراهم تر شد.

رئيس جمهوري به وجود برخي تنگ نظري ها از سوي برخي در كشور اشاره و خاطر نشان كرد: ما بايد سعه صدر داشته باشيم اما متأسفانه به دليل وجود برخي تنگ نظري ها يك استاد به هر دليل درست و نادرستي در دانشگاه دولتي نتوانست كرسي خود را حفظ و حراست كند اما دانشگاه آزاد فضاي جديدي بود و در مقاطعي موجب حفظ سرمايه ها شد اگر چه آنجا فضاي تنگ نظري بود اما دانشگاه آزاد فضايي از تساهل بود.

وي ادامه داد: افتخار يك دانشگاه نه به ساختمان، نه به نام و نه اندازه كلاس است بلكه به استاد است. مثلا در حوزه علميه قم اساتيدي در مساجد پر زرق و برقي به تدريس مي پرداختند و يك استاد به نامي هم در مسجدي مثلا در عشق علي درس مي داد. بحث اين است كه كدام كوچه و مسجد بايد به تحصيل مشغول شويد بلكه بايد وجود يك استاد را مدنظر قرار داد. مثلا يك شخص مي گويد من شاگرد امام بودم اين مسئله مهم است نه اينكه در مدرسه فيضيه درس خواندم.

وي ادامه داد: اساتيد هستند كه درجات علمي شاگردان را تبيين و تربيت مي كنند لذا فردي كه قصد استخدام در ارگان و يا نهادي را دارد بايد از وي نام اساتيدش را بپرسند نه دانشگاهش را. لذا استاد بايد جايگاه اول را در علم پيدا كند كه البته چنين جايگاهي را دارد.

روحاني به وزن آموزشي و كيفي دانشگاه آزاد اسلامي اشاره و تصريح كرد: ما بايد يك پژوهشگاه آزاد اسلامي با همين وزن داشته باشيم و بايد دانشگاه از لحاظ كيفي بالا برود و اگر چه از لحاظ كميت معجزه كرد و اكنون بزرگترين دانشگاه حضوري در جهان است اما بايد در كنار آموزش به پژوهش هم ارزش بدهيم و اتصال دانشگاه آزاد با مراكز علمي كشور بيشتر شود مثلا دانشگاه هاي فني با صنعت، پزشكي با بيمارستان ها متصل شود.

رئيس جمهوري با اشاره به اصل آمايش در فضاي علمي دانشگاه گفت: در جلسات شوراي انقلاب فرهنگي اشاره شد كه وزارت علوم و بهداشت و درمان و دانشگاه آزاد اسلامي بايد داراي يك سند آمايشي شوند كه در نهايت بخش سلامت اولين كارش را انجام داد و در نهايت در شوراي انقلاب فرهنگي هفته گذشته ابلاغ شد.

روحاني بيان داشت: بايد ساماندهي بسيار مهمي در امر آموزش و پزشكي بوجود آيد و اين به ساماندهي دانشگاه هاي ما هم كمك مي كند و بايد در اين مسير توسعه كشور اساس شود و اين را بدانيد كه بدترين زمان اين است كه شاهد دانشگاهي آرام و ساكت و ناظر باشيم كه اميدواريم هيچ وقت پيش نيايد و بايد فضايي داشته باشيم كه دانشگاه در عرصه هاي مختلف حضور و مشاركت داشته باشد اگر چه بقيه ممكن است مشكل داشته باشند اينكه از قوه قضاييه بترسيد و ملاحظه مجلس را كنيد و هر چند دولت ديوارش كوتاه است اما توجه كنيد كه دانشگاه بايد نقد كند و به مشاركت بپردازد و ما به علم و دانش نياز داريم و دولت بايد پيرو عالمان و انديشمندان باشد و كشوري پيشرفت مي كند كه پرچمدارش فرهيختگان و عالمان باشند.

تاریخ:
1394/02/31
تعداد بازدید:
371
منبع:
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal