با حضور دكتر ميرزاده صورت گرفت: حمايت شوراي راهبردي دانش‌بنيان از طرح «نانو رس» واحد اصفهان (خوراسگان)
روابط عمومي و اطلاع رساني؛ در جلسه شوراي راهبردي اقتصاد و سرمايه‌گذاري دانش بنيان دانشگاه آزاد اسلامي كه با حضور دكتر حميد ميرزاده رئيس دانشگاه آزاد اسلامي و ديگر اعضاي اين شورا برگزار شد، از طرح توليد «نانورس» دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان (خوراسگان) براي مبارزه با ريزگردها، فرسايش بادي و بيابان زايي اعلام حمايت شد.

 

با حضور دكتر ميرزاده صورت گرفت:

حمايت شوراي راهبردي دانش‌بنيان از طرح «نانو رس» واحد اصفهان (خوراسگان)

روابط عمومي و اطلاع رساني؛ در جلسه شوراي راهبردي اقتصاد و سرمايه‌گذاري دانش بنيان دانشگاه آزاد اسلامي كه با حضور دكتر حميد ميرزاده رئيس دانشگاه آزاد اسلامي و ديگر اعضاي اين شورا برگزار شد، از طرح توليد «نانورس» دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان (خوراسگان) براي مبارزه با ريزگردها، فرسايش بادي و بيابان زايي اعلام حمايت شد.

طرح توليد «نانورس» كه توسط دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان (خوراسگان) به شكل غير صنعتي توليد شده تا باعث جلوگيرى از فرسايش خاك و مقابله با ريزگردهايى شود كه امروز كشور را با بحران زيست محيطى مواجه ساخته است.

دكتر ميرزاده در خصوص اين طرح گفت: با توجه به نياز كشور، در اين شرايط لازم است كه اين طرح در سطح ملي انجام شود و لازم است اين طرح با ظرفيت بالاتري انجام شود و از حالت نيمه صنعتي به حالت صنعتي اجرا شود كه سرمايه اين طرح توسط دانشگاه آزاد اسلامي و با مشاركت بخش خصوصي و پژوهش هاي محققان، تامين مى شود.

شايان گفتن است «نانو رس» نام محصولي است كه با استفاده از فناوري نانو مي تواند در ثبيت شن هاي روان و جلوگيري از بيابان­زايي، فرسايش بادي و پراكنش ريزگردها تأثيري جدي داشته باشد.

مرجان پديدار فارغ التحصيل دوره دكتري خاكشناسي دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) و مخترع نانو رس در توضيح گفت: در اين محصول از تركيبات طبيعي استفاده مي شود تا علاوه بر اينكه باعث رفع معضل بيابانزايي،حركت شنهاي روان و پراكنش ريزگردها شود، باعث بهبود خصوصيات خاك شده و مشكلات زيست محيطي نيز بر جاي نگذارد.

مخترع نانورس افزود: با توجه به اهميت جغرافيايي كشورمان كه در منطقه خشك و نيمه خشك واقع شده و همچنين افزايش سطح بيابانها و مشكلات به وجود آمده توسط ريزگردها و همچنين مطالعه منابع روز دنيا بر آن شديم تا از تكنولوژي توليد و استفاده از نانورس در رفع اين مشكلات ياري بگيريم.

پديدار در توضيح نتايج حاصل از عملكرد اين محصول افزود: در تحقيقات بعمل آمده، نمونه هايي از خاك تپه­هاي شني دشت خارا تهيه گرديد و به منظور بررسي عملكرد نانو رس در تثبيت خاكهاي شني يك تونل باد آزمايشگاهي مورد استفاده قرار گرفت. سرعت باد توسط بادسنج اندازه گيري و كنترل شد. سرعت باد مورد استفاده در تحقيق در ارتفاع 10 متري سطح زمين 7/18 متر بر ثانيه معادل 32/67 كيلومتر بر ساعت تنظيم شد. نتايج حاصل از مقايسه ميانگين طرح آزمايشي نشان داد كه در نمونه شاهد با افزايش سرعت باد، ميزان فرسايش خاك بطور معني­داري افزايش يافته است و در نمونه اسپري شده از نانورس با غلظت 3 گرم در ليتر براي استفاده در يك متر مربع بهترين نتيجه را در تثبيت داشت.

مرجان پديدار با بيان اينكه در اجراي اين طرح، دكتر احمد جلاليان، دكتر پيام نجفي، دكتر مجيد عبدوس و دكتر ناصر هنرجو با وي همكاري داشته اند گفت: با توجه به نتايج حاصله اجراي اين طرح از نظر اقتصادي و علمي براي كشور توجيه­پذير بوده و همچنين توان اجراي آن در سطح منطقه مي­تواند براي كشور علاوه بر رفع مشكل قطعي ريزگردهاي وارد شده از كشورهاي همجوار موجب افزايش درآمدهاي ارزي كشور نيز خواهد شد.

لازم به ذكر است اين اختراع توسط ستاد توسعه نانو رياست جمهوري، معاونت پژوهشي اصفهان(خوراسگان) مورد تأييد علمي قرار گرفته است و در قالب 2 اختراع در سازمان مالكيتهاي صنعتي به ثبت رسيده است.

 

تاریخ:
1393/11/29
تعداد بازدید:
427
منبع:
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal