فروغي خبر داد: آغاز به كار اولين «آزمايشگاه دابل هاپلوئيدي» كشور در واحد اصفهان
اولين «آزمايشگاه دابل هاپلوئيدي» كشور و اولين «مركز تحقيقـات بذر» دانشگاه آزاد اسلامي، در واحد اصفهان (خوراسگان) افتتاح شد.

اولين «آزمايشگاه دابل هاپلوئيدي» كشور و اولين «مركز تحقيقـات بذر» دانشگاه آزاد اسلامي، در واحد اصفهان (خوراسگان) افتتاح شد.

احمدعلي فروغي، رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) با اعلام اين خبر افزود: با تلاش محققين اين دانشگاه و بمنظور توليد بذر هيبريد(F1) محصولات جاليزي و تجاري سازي نتايج آن از طريق ايجاد شركت هاي دانش بنيان براي اولين بار در ايران، اولين «آزمايشگاه دابل هاپلوئيدي» كشور و اولين «مركز تحقيقات بذر» دانشگاه آزاد اسلامي، در واحد اصفهان(خوراسگان)، آغاز بكار كرد.

فروغي با بيان اينكه پروژه مهم علمي توليد بذر هيبريد(F1) محصولات جاليزي، از مهمترين پروژه هاي تحقيقاتي كشور محسوب مي شود گفت: اين اقدام پژوهشي از چند سال پيش با تلاش محققين و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) و همكاري وزارت جهاد كشاورزي، آغاز شده و تاكنون نتايج مطلوبي نيز حاصل شده است.

فروغي، بزرگترين چالش جوامع انساني امروز را، آب و غذا دانست و اذعان داشت: براي انجام هر كاري زحمات، تلاش ها، هزينه ها، نيروي انساني و عمر انسان استفاده مي شود و بعضا نتيجه نمي گيريم، گاهي به كار بردن جسارت و خطر پذيري، چاشني انجام كار است، بكارگيري علم مديريت و كاربردي كردن علم و دانش در يك فضاي رقابت، براي توليد، نياز است و جهت ثمر بخش بودن نتايج، بايد تصميمات، مشاركتي و گروهي باشد تا نتيجه بخش گردد.

وي ضمن اشاره به برخي سخنان و كلمات گهربار مولاي متقيان امام علي(ع) بر ضرورت تلاش علمي و تقويت دانش درون زا در كشور تأكيد نمود و گفت: اميرالمؤمنين علي(ع) به ما ياد داده اند كه؛ حكمت و دانش زينت مومن است و يا پيامبر(ص) فرموده اند؛ دانش را ياد بگيريد ولو آنكه در چين(مسافت هاي خيلي دور) باشد.

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) با اين توضيح كه سالانه صدها ميليون دلار از منابع ارزي كشور بمنظور خريد بذر هيبريدي محصولات جاليزي، مانند خيار و گوجه، از كشور خارج مي شود و در جهان تنها هفت كشور توليد كننده بذر هيبريدي وجود دارد ـ كه با ياري خداوند متعال ايران به عنوان هشتمين كشور به اين جمع پيوسته است ـ اظهار داشت: پژوهشگران بخش كشاورزي واحد اصفهان(خوراسگان)، با مسؤوليت پذيري و احساس وظيفه ملي در اين خصوص، تلاش زيادي را از چند سال پيش آغاز نموده اند و امروز شاهد به ثمر رسيدن تلاش اين عزيزان در برخي زمينه ها هستيم و براي توسعه كار و تجاري سازي توليد بذر هيبريدي، «آزمايشگاه دابل هاپلوئيدي» و «مركز تحقيقات بذر» را براي ادامه كار، راه اندازي نموده ايم.

در ابتداي آئين افتتاح «آزمايشگاه دابل هاپلوئيدي» و «مركز تحقيقات بذر» در جلسه اي كه با حضور فروغي، رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان)، ناطقي مديركل برنامه ريزي و بودجه استان، محسن زاده كرماني، معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي استان، نجفي معاون پژوهش و فناوري، مرتضايي نژاد رئيس دانشكده كشاورزي، اقتداري مدير توليد پروژه بذر و جمعي از همكاران برگزار شد، اقتداري، مدير توليد پروژه توليد بذر هيبريدي، توضيحات كاملي را در خصوص اين پروژه ارائه داد.

اقتداري با ارائه گزارشي از وضعيت توليد بذر در دنيا و اشاره به كيفيت و آمار مصرف محصولات جاليزي در جهان و مقايسه آن با ايران، بر ضرورت توسعه و سرعت بخشي به توليد علم و كاربردي كردن نتايج آن در دانشگاههاي داخل تأكيد نموده و عنوان كرد: تمام بذر اصلاح شده مصرفي كشور، وارداتي است و توليد بذر در كشور علاوه بر مقرون به صرفه بودن، باعث خودكفايي و جلوگيري از خروج مقادير قابل توجهي ارز از كشور مي گردد.

اقتداري افزود: اين طرح با هدف اصلاح و توليد انبوه بذر هيبريد در ايران صورت گرفته و آزمايشگاه دابل هاپلوييد دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان)، اولين آزمايشگاهي است كه در ايران، توليد بذرهاي دابل هاپلوئيدي را انجام پذير مي كند.

ايشان با بيان اينكه ايران، سومين كشور توليد كننده خيار در جهان است، افزود: با توجه به اين موضوع، توليد كنندگان محصولات جاليزي و سيفي، بذرهاي توليدي اين طرح را خريداري خواهند نمود و كشور به حول و قوه الهي از واردات بذر هيبريدي بي نياز خواهد شد.

محسن زاده كرماني، معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي استان، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري كه شركت هاي دانش بنيان، نجات دهنده اقتصاد كشور هستند، گفت: در در شركت هاي دانش بنيان مرتبط با اين طرح، حدود 120 نفر به طور مستقيم و در آينده براي برنامه اي هشت ساله، قريب به 1000 نفر اشتغال خواهند داشت.

وي با ارائه توضيحاتي در خصوص معضل آب در استان اصفهان، اظهار داشت: از سال 1384 به بعد 4/2 ميليارد متر مكعب كمبود آب وجود داشته كه حدود 79 درصد ناشي از كمبود منابع آب سطحي است و از مهمترين برنامه هاي وزارت جهاد كشاورزي، توسعه گلخانه ها است و حمايت و همكاري بيشتر بخشهاي مختلف، بويژه دانشگاهها و مراكز توليد دانش، نياز ضروري اين برنامه خواهد بود.

وي گفت: توليد بذر در تلاطم قيمت است و خوشبختانه سال گذشته با توليدات داخلي در خصوص بذر سيب زميني، به رغم وجود تحريم ها، جلو بسياري از مشكلات در زمينه نوسان قيمت ها گرفته شد.

همايون ناطقي مديركل برنامه ريزي و بودجه استان اصفهان نيز با ابراز خرسندي از پيشرفت هاي صورت گرفته در دانشگاه آزاد اسلامي اصفهان(خوراسگان) و تعامل به وجود آمده بين دانشگاه و دستگاههاي اجرايي استان، گفت: اين رويكرد، تأثيرات شگرفي را بر افزايش سطح اطلاعات و بروز رساني و ارتقاء بهره وري در مجموعه هاي اجرايي استان خواهد گذارد و اين موضوع نيز(توليد بذر هيبريدي) قطعا موفقيت آميز خواهد بود.

در پايان اين نشست، شركت كنندگان با حضور در پژوهشكده دانشگاه، در مراسم گشايش اولين «آزمايشگاه دابل هاپلوئيدي» كشور و آغاز به كار اولين«مركز تحقيقات بذر» دانشگاه آزاد اسلامي، حضور يافته و در ادامه از گلخانه هاي توليد بذر هيبريدي از نزديك بازديد نمودند.

تاریخ:
1392/12/24
تعداد بازدید:
766
منبع:
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal