با مشاركت كشورهاي اوگاندا و كنيا در واحد اصفهان برگزار شد:
نشست تخصصي بررسي فرصت هاي بازار و سرمايه گذاري دانش بنيان در شرق آفريقا
نشست تخصصي بررسي فرصت هاي بازار و سرمايه گذاري دانش بنيان در شرق آفريقا

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، اولين نشست تخصصي بررسي فرصت هاي بازار و سرمايه گذاري دانش بنيان در شرق آفريقا(اوگاندا ـ كنيا) با مشاركت و حضور سفير و مقامات كشورهاي اوگاندا و كنيا، در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) برگزار شد.

در اين نشست تخصصي كه با تلاش و محوريت شركت دانش بنيان «افزار تجارت آرن» يكي از شركت هاي دانش بنيان واحد اصفهان(خوراسگان) در زمينه گياهان دارويي، برگزار شد، سفير جمهوري اوگاندا، قائم مقام سفير جمهوري كنيا بهمراه هيأت هايي از آفريقاي شرقي، رياست بخش آفريقاي وزارت امور خارجه، رياست كميته اقتصادي ايران وآفريقا و رئيس اتاق بازرگاني صنايع و معادن اصفهان، حضور داشتند و بطور جداگانه به ايراد سخنراني پرداختند.

در ابتداي اين نشست فروغي ابري رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) با ايراد سخنان خود به زبان انگليسي، ضمن ابراز خير مقدم به مدعوين و ميهمانان اين نشست تخصصي، به معرفي ايران و توانمندي هاي فني و صنعتي ايران بويژه پس از پيروزي انقلاب اسلامي پرداخت و دستاوردهاي پژوهشي و فناوري دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان را براي مخاطبين تشريح كرد.

فروغي ابري با اشاره به بسترهاي مهم طبيعي و خدادادي، اجتماعي و فرهنگي آفريقاي شرقي، صدور فناوري و دانش و خدمات مبتني بر دستاوردهاي پژوهشي را از سوي ايران به آن سرزمين از مهمترين و مؤثرترين زمينه هاي موجود براي توسعه همكاري ميان بخشهاي دانشگاهي و فناوري في مابين برشمرد.

رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد خوراسگان گفت: امروزه بيكاري و بحران اقتصادي دو مشكل دنيا است كه يكي از راه‌حل‌هاي مهم رفع اين دو مسأله، ارتباط كشورها با يكديگر است.

احمدعلي فروغي ابري اظهار داشت: بعضي از كشورها داراي منابع مهم، بعضي داراي مزيت انساني و بعضي ديگر نيز داراي دانش و تكنولوژي هستند، بنابراين تبادل اين منابع با يكديگر پوشش دهنده بخش عمده‌اي از مشكلات اقتصادي خواهد بود.

رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد خوراسگان با بيان اينكه ايران داراي صنايع قوي و هم‌چنين دانش فني و مزيت نيروي انساني توانمند و متخصص است، تصريح كرد: بخش عمده‌اي از اين مزايا در اصفهان واقع شده كه اصفهان مي‌تواند از نيروهاي انساني و بازار بالقوه كشورهاي شرق آفريقا در جهت رشد اقتصادي استفاده كند.

در اين برنامه محمداحمد كيسوله، سفير جمهوري اوگاندا درتهران، با ابراز خرسندي از حضور مجدد خود در جمع دانشگاهيان دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) و تشكر ويژه از رياست اين دانشگاه گفت: من از دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان بدليل برگزاري اين نشست تشكر مي كنم.

كيسوله افزود: بايد منصفانه بگويم كشور ايران در سالهاي اخير بسيار رشد و پيشرفت داشته است و من بخاطر اين پيشرفتهاي علمي و صنعتي، ايران را قابل تقدير مي دانم. اين ظرفيت ها و توانمنديهاي بالاي كشور ايران زمينه هاي فرصت همكاري هاي فراواني را ميان دو كشور مي تواند رقم بزند.

وي با تأكيد بر اينكه فرصت‌هاي بسياري بين ايران و آفريقا از نظر روابط اقتصادي وجود دارد، خاطر نشان ساخت: لازم است براي پيوستگي روابط متقابل بين كشورهاي شرق آفريقا (اوگاندا و كنيا)، ايران ارتباط مستقيمي با اين كشورها داشته باشد، چرا كه من به خوبي مي‌دانم در ايران فرصت‌هاي زيادي است و ايران اين ظرفيت را دارد كه با كشورهاي آفريقايي همكاري مداوم داشته باشد.

وي اضافه كرد: همه استانها ايران پيشرفته هستند و صنايع خوبي در ايران وجود دارد كه از جمله اين صنايع مي‌توان به صنايع فعال در استان اصفهان اشاره كرد كه يك استان صنعتي است و محصولات زيادي با كيفيت بالا از اصفهان به ساير كشورهاي دنيا صادر مي‌شود كه نشان از توانايي ايران در اين مسأله دارد.

سفير جمهوري اوگاندا با تأكيد بر اينكه به نظر من يكي از چالش‌هاي مهم ايران اين است كه دنيا با پيشرفت ها و فرصت‌هاي موجود در ايران به خوبي آشنا نيست افزود: كشورهايي كه همسايه ايران هستند، مي‌توانند فرصت‌هاي خوبي براي ايران ايجاد كنند و هم‌چنين كشورهايي مانند اوگاندا و كنيا نيز مي‌توانند در ارتباط با ايران از تعاملات خوبي با يكديگر برخوردار باشند.

وي شناخت كشورهاي آفريقايي را از طريق اينترنت اشتباه محض دانست و گفت: در اينترنت در موضوع آفريقا، اطلاعاتي نادرست و ناقص را به كاربران مي‌دهند، و اينكه گفته مي‌شود سرمايه‌گذاري در كشورهاي آفريقايي با ريسك بالايي همراه است، حرف نادرستي است، چرا كه كشورهايي مانند هندوستان، آمريكا، مالزي، پاكستان و انگلستان در كشورهاي آفريقايي سرمايه گذاري كرده اند اما در اين زمينه با مشكلي روبرو نشده اند.

سفير اوگاندا تصريح كرد: با وجود اينكه از تمام دنيا در كشورهاي آفريقايي سرمايه‌گذاري مي‌شود، آيا درست است كه قبول كنيم تنها ايران دچار ريسك سرمايه‌گذاري در كشورهاي آفريقايي مي‌شود؟ و من تأكيد دارم لازم است ايران در اين زمينه برنامه‌ريزي كند، چرا كه ايران از توانمندي‌هاي زيادي برخوردار است كه مي‌توان به عنوان مثال به توانمندي آن در حوزه درمان و امور پزشكي و دارو اشاره كرد.

وي افزود: ايران مهندسان و مديران خوبي در تمامي زمينه‌ها دارد، ولي مشخص نيست چرا حتي يك دفتر و شركت تجاري در آفريقا ندارند. براي حل اين مشكلات، بايد روابط صميمانه‌اي بين ايران و آفريقا ايجاد شود و به همديگر اعتماد كنيم تا بتوانيم از فرصت‌هاي اقتصادي به خوبي استفاده كنيم.
 


انتهاي پيام/ ع

تاریخ:
1392/09/20
تعداد بازدید:
241
منبع:
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal