اقدامات چشمگیر واحد اصفهان(خوراسگان) در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی
به گزارش روابط عمومی واحد اصفهان؛ احمدعلی فروغی ابری رئیس واحد اصفهان برنامه ها و اقدامات آن واحد را در زمینه تحقق درآمدهای غیر شهریه ای و اقتصاد مقاومتی، تشریح کرد.

   به گزارش روابط عمومی واحد اصفهان؛ احمدعلی فرغی ابری رئیس واحد اصفهان برنامه ها و اقدامات آن واحد را در زمینه تحقق درآمدهای غیر شهریه ای و اقتصاد مقاومتی، تشریح کرد.

 فروغی ابری گفت: عدم تناسب درآمدها و هزینه ها در واحد اصفهان ـ که البته باید توضیح داد هزینه های این واحد به لحاظ شرایط ویژه بعنوان یک دانشگاه برتر، چه به لحاظ توسعه بخشهای متعدد و متنوع و چه به لحاظ فراهم کردن شرایط رقابت سالم با سایر دانشگاههای موفق دولتی و آزاد اسلامی و یا به دلیل باز کردن فضای کاری مورد نیاز در ارتباط با رشته ها  الزاماً، بالاست ـ انگیزه لازم را در همکاران اینجانب برای صرفه جویی در هزینه های دانشگاه و شناسایی روشهای جدید برای کسب درآمد، ایجاد نموده است.

     دبیر هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان افزود: برای این منظور در این واحد، هزینه کردن بسیار محتاطانه، رعایت کیفیت در خریدها و بکارگیری تجهیزاتی خاص با بهره وری انرژی بالا و دیگر اقدامات، در دستور کار  قرار گرفته است. بعلاوه واحد اصفهان با این اعتقاد که فارغ التحصیلان و خروجی دانشگاههای امروزی نباید نیروهایی باشند که انتظار استخدام در جایی را داشته باشند بلکه خود باید کارآفرین و استخدام کننده باشند، اقداماتی را برای دستیابی به این اهداف به شرح زیر صورت داده است؛ 

-      تأسیس مرکز تحقیقات و آموزش تولیدات گلخانه ای در یک فضای هفت هکتاری با حدود 15000 متر مربع گلخانه های متعدد و متنوع، که با اهداف پژوهشی و آموزشی در درجه اول و در صورت امکان فروش تولیدات گلخانه ای.

-      راه اندازی مرکز ERDC (مرکز توسعه، آموزش و تحقیق با محتوای برگزاری دوره های متنوع و کارگاههای آموزشی برای اساتید و دانشجویان و متقاضیان سایر سازمانهای خارج از دانشگاه).

-      تأسیس واحد توسعه کارآفرینی برای اولین بار در دانشگاههای آزاد اسلامی و برای دومین بار در کشور بعد از دانشگاه صنعتی شریف با مجوز وزارت تعاون و ایجاد فضا برای فعالیت های درس کارآفرینی و ایجاد شرکت های دانش بنیان.

-      ایجاد مرکز رشد فناوری و پزشکی که به نظر اینجانب این مرکز تحقق ساز همان تفکری است که دانشگاهها باید استخدام کننده وارد بازار کار کنند نه استخدام شونده. که تاکنون بیش از 60 تیم دانش بنیان در این مرکز فعالیت خود را آغاز نموده اند که تا این تاریخ تعداد 25 گروه موفق به تأسیس شرکت دانش بنیان شده اند و یا در حال اقدام و یا در حال سرمایه گذاری هستند.

      مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خاطر نشان ساخت: در مرکز رشد پزشکی، به نحو گسترده فعالیتهایی صورت می گیرد که اخیراً دانشگاه توانسته است بطور مشترک با مؤسسه طب الصادق (ع) اقدام به تأسیس یک شرکت دانش بنیان با عنوان شرکت دانش بنیان طب الصادق (ع) نماید که در چهار محور فعالیت خواهد داشت؛ کشت و تولید گیاهان دارویی، اشتغال زایی در زمینه طب سنتی، ترویج شیوه های درمانی سنتی و حمایت از تولیدات دارویی سنتی و درمانهای اسلامی و بیاری خداوند، ایجاد مرکز رشد مستقل طب سنتی نیز در حال پیگیری است.

          دبیر هیأت امنای استان افزود: ایجاد مزرعه تحقیقاتی، آموزشی و تولیدی با فضای 32 هکتار. که دانشگاه با این اقدام توانسته، بخشی از گوشت قرمز مورد نیاز رستوران های دانشگاه، شیر توزیعی شرکت تعاونی مصرف و گوشت مرغ سالم را تولید و سالیانه سه نوبت نیز، برای استفاده اعضاء هیأت علمی و کارکنان تعاونی مصرف با قیمت مصوب عرضه می گردد.

 فروغی ابری با اشاره به فعالیت گاوداری صنعتی مزرعه دانشگاه با برخوداری از حداقل 100 رأس گاو گوشتی و شیری در فضایی مهندسی و بسیار بهداشتی ـ که مورد الگو برداری سایر مراکز گاوداری قرار گرفته است، گفت: مازاد تولیدات علوفه و گندم و جو مزرعه با قیمت مناسب به بازار عرضه می گردد.

 وی اظهار داشت: همچنین در این مزرعه یک مرکز دامپروری با ظرفیت 250 رأس گوسفند، اقدام به تولید و پرورش نژادهای اصلاحی می کند که در حال حاضر تعدادی از نژادهای اصلاحی در معرض فروش علاقمندان قرار گرفته است.

      رئیس واحد اصفهان افزود: بمنظور ایجاد تسهیلات رفاهی برای دانشجویان و همکاران، یک مؤسسه مالی اعتباری با عنوان سروش مهر، با مجوز رسمی بانک مرکزی و مساعدت اداره تعاون تأسیس نموده ایم که دانشجویان و همکاران و سایر متقاضیان سرمایه گذار چه سهام دار و چه سرمایه گذار با سپرده گذاری می توانند پس از 4 ماه با بهره 4 درصد به همان مبلغ وام دریافت نمایند و این اقدام انحصاری در این واحد دانشگاهی صرفاً در جهت رفع مشکلات دانشجویان برای پرداخت شهریه و همکاران برای رفع نیازهای خود با سهولت و بدون فوت زمان و بدون دغدغه و ضوابط سخت بانکها صورت گرفته و طبق اساسنامه و مجوز بانک مرکزی، این مؤسسه مالی و اعتباری می تواند در سایر واحدهای دانشگاهی شعبه داشته باشد.

  فروغی ابری گفت: در این راستا کارهای فراوان دیگری هم صورت گرفته که اختصاراً مهمترین آنها عبارتند از؛

-      تولید برق داخلی با استقرار دو دستگاه ژنراتور 600 و 800 کیلو ولت. که در صورت قطع برق شهر، هیچ مشکلی در روند فعالیتهای دانشگاه ایجاد نمی شود.

-      ایجاد یک منبع زیر زمینی آب با نظارت سازمان آب و فاضلاب اصفهان برای شرایط اضطراری. این اقدام که در جهت اقتصاد مقاومتی بوده، در شرایط اضطراری نه تنها از تعطیلی دانشگاه جلوگیری خواهد کرد بلکه از تحمیل هزینه های بالای خرید آب به صورت تانکری برای مصارف آبیاری، بهداشتی و ... جلوگیری نموده است. با این اقدام مبتکرانه نه تنها برای مصارف کنونی صرفه جویی مناسبی داشته ایم بلکه در صورت بروز مشکلات در آینده امکان مقابله با آنها را خواهیم داشت.

-      پیاده کردن سامانه آبیاری قطره ای در کل دانشگاه که خود در صرفه جویی آب آن هم در شرایط کم آبی و بی آبی اصفهان (به لحاظ خشک بودن زاینده رود)، بسیار کارساز و بهره دهی آن مشهود می باشد.

اتخاذ روشهایی برای صرفه جویی و استاندارد سازی استفاده از آب، برق، گاز و ... بر اساس توصیه های متخصصان امر که جمیع این اقدامات، سهم مهمی در صرفه جویی داشته است.

تاریخ:
1392/06/23
تعداد بازدید:
689
منبع:
روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal