ساخت رقیق کننده گیاهی پرتو دهی شده اسپرم قوچ، توسط محققین دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان
روابط عمومی و اطلاع رسانی واحد اصفهان: اولین رقیق کننده گیاهی اسپرم قوچ، پرتو دهی شده با اشعه گاما، توسط دانشجوی محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) ساخته شد.

 برای اولین بار در ایران:ساخت رقیق کننده گیاهی پرتو دهی شده اسپرم قوچ، توسط محققین دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

        روابط عمومی و اطلاع رسانی واحد اصفهان: اولین رقیق کننده گیاهی اسپرم قوچ، پرتو دهی شده با اشعه گاما، توسط دانشجوی محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) ساخته شد. 

     سعید صفوی پور دانش آموخته دوره کارشناسی ارشد فیزیولوژی تولید مثل واحد اصفهان (خوراسگان)، با اعلام این خبر افزود:  صنعت پرورش گوسفند در ایران همچنان بصورت سنتی است و برغم پیشرفتهای خوبی که در صنعت گاوداری داشته ایم اما در این بخش باید کارهای بیشتری صورت داد.

      وی با بیان اینکه مهمترین حلقه در تولید انبوه دام، تحول در تولید مثل دام است، گفت: روشهای سنتی کنونی نه تنها در آینده پاسخگوی نیاز جامعه به تأمین پروتئین گوسفندی نیست بلکه ادامه این شیوه تولید، از نظر اقتصادی فاقد صرفه است.

     صفوی پور افزود: به منظور حفظ پارامترهای اسپرم های منتخب در طول زمان، نیاز به یک محیط رقیق کننده مورد توجه قرار گرفت و از آنجائی که در ایران رقیق کننده تولید نمی شود، در این طرح توانسته ایم با استفاده از گیاهان دارویی خاص، برای اولین بار به این فناوری دست پیدا کنیم و گامی مؤثر را در تولید دام برداریم.

     دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ساخت این رقیق کننده در قالب پایان نامه دروه کارشناسی ارشد، به راهنمایی اساتید دانشگاه، اکبر پیرستانی و مشاوره فریبرز معطر و هادی فتح الهی، بصورت پژوهشی مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، شرکت گل دارو و پژوهشکده علوم و فنون هسته ای انجام گرفته است.

    صفوی پور افزود: در این تحقیق برای اولین بار از دو عصاره گیاه دارویی جین سینگ و خارخاسک در ترکیب رقیق کننده اسپرم استفاده شده و پس از مشخص شدن تاثیرات مطلوب هر کدام در دُز مشخص بر اسپرم قوچ افشاری مورد پرتودهی با اشعه گاما قرار گرفت و نتیجه مطلوب آنها بر باروری، تحرک، شکل و زنده یا مرده بودن اسپرم و تاثیر محافظت کننده این دو عصاره گیاهی در برابر دز مشخص اشعه گاما معلوم گردید.

      صفوی پور خاطر نشان ساخت: نتیجه این تحقیق برای اولین بار به بسیاری از سوالات در مورد رقیق کننده اسپرم و تاثیر اشعه گاما پاسخ می دهد و منجر به بهبود عملکرد در موسسات تحقیقاتی در زمینه تولید مثل دام و انسان، مراکز باروری و ناباروری، مراکز اصلاح نژاد و تلقیح مصنوعی و کلیه دانشگاههای دارای رشته مرتبط با علوم زیستی، فیزیولوژی تولید مثل، علوم دامی و دامپزشکی می گردد.

        به گزارش روابط عمومی واحد؛ محقق جوان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مشابه خارجی این نوع رقیق کننده با ارز بری بالا وارد کشور می شود که با توجه به اقدامات صورت گرفته از سوی برخی شرکتها برای تجاری سازی تولید این رقیق کننده، انشاء الله در آینده نزدیک، کشور از واردات آن، بی نیاز خواهد شد.

تاریخ:
1392/06/12
تعداد بازدید:
905
منبع:
روابط عمومی و اطلاع رسانی واحد اصفهان
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal