همایش ملی مطالبات فرهنگی ایران 1404 در اولین روز از اسفند ماه سال جاری برگزار شد.
همایش ملی مطالبات فرهنگی ایران 1404 در اولین روز از اسفند ماه سال جاری با همکاری دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ، پژوهشکده مطالعات میان فرهنگی دانشگاه ، شورای فرهنگی منطقه 4 دانشگاه آزاد اسلامی ،....

 

همایش ملی مطالبات فرهنگی ایران 1404 در اولین روز از اسفند ماه سال جاری با همکاری دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ، پژوهشکده مطالعات میان فرهنگی دانشگاه ، شورای فرهنگی منطقه 4 دانشگاه آزاد اسلامی ، پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، دانشگاه های آزاد اسلامی واحد بروجن ، دولت آباد ، هرند و معاونت های پژوهشی وفرهنگی واحد خوراسگان (اصفهان) درمحل سالن همایش های بین المللی امیرکبیر واحد خوراسگان برگزار شد.

دکتراحمدعلی فروغی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان) درمراسم گشایش این همایش درخصوص اهمیت فرهنگ سخن گفت و پیش نیازهای دست اندرکاران امورفرهنگی و شرایط به ثمرنشستن فعالیت های فرهنگی را برشمرد.

در ادامه حجه الاسلام والمسلمین حاج آقا میردامادی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در زمینه راهبردهای فرهنگی و برنامه ریزی فرهنگی ایران 1404 و جایگان جامعه فرهنگی ایران درآن سال در عرصه بین المللی و جهان اسلام سخن گفت :

بخش بعدی این مراسم به قرائت پیام معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به این همایش اختصاص یافت. دراین مراسم که دکتر فرزانه رئیس پژوهشکده قرآن وعترت (ع) وسرپرست مرکز مطالعات میان فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی نیز حضور داشت ، پنج مقاله برگزیده ازمجموعه مقالات همایش به صورت سخنرانی ارائه شد و در پایان دبیرعلمی همایش به جمع بندی دستاوردهای این همایش پرداخت. دکتر رضا اسماعیلی گفت : نقش فرهنگ در سطوح کلان اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی جامعه باید تبیین شود. همچنین این کارکرد در سطوح میانی یعنی سازمان ها و نهادها باید مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد و این همه سبب نمی شود تا ما نسبت به این پدیده مهم و نحوه تاثیرگذاری آن در زندگی اجتماعی و شهروندی اهتمام نداشته باشیم.

معاون فرهنگی واحد خوراسگان (اصفهان) ابراز امیدواری کرد که مجموعه مقالات و سخنرانی های ایراد شده به همراه پیام معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در مجموعه کتاب مقالات انتشار یابد و دراختیار علاقه مندان قرار گیرد.

متن پیام دکتر صمد مومن بالله معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در همایش ملی « مطالبات فرهنگی ایران 1404 » به شرح زیر است :

پیام معاون فرهنگی آقای دکتر صمد مؤمن بالله به همایش « مطالبات فرهنگی ایران 1404 »

بهمن ماه 1391 واحد خوراسگان ( اصفهان )

گوناگونی اندیشه ها و د یدگاه ها در جوامع مختلف و حتی در یک جامعه اساسی ترین دلیل برای طراحی قوانین اجتماعی است که راه سعادت و در برابر آن شقاوت ، گاه آن چنان نزدیک و مشابه به یکدیگر است که بازشناسی آنها بر پایه دانش و با حضور نخبگان و صاحبان اندیشه امکان می یابد و از همین روست که طراحی برنامه های راهبردی و آینده پژوهی سخت اهمیت می یابد .

در این میان فرهنگ از مهم ترین و فراگیرترین بخش هایی است که همواره  به عنوان شاخصی اصلی قلمداد   می گردد و برنامه های دیگر بر پایه توفیق آن ، سنجیده می شود. وضعیت گذشته ، حال و آینده در بخش فرهنگی بسیار اهمیت دارد و صاحب نظران در دانش مدیریت فرهنگی همواره تلاش می کنند تا با تحلیل گذشته   حال دورنمایی برای آینده ترسیم نمایند . همه فرهیختگان حاضر در این همایش گرانسنگ آگاهند که خاستگاه سیاست های کلی فرهنگی در کشور ، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصوبات این شورا است . فرهنگ جامعه ایران در افق 1404  ویژگی هایی دارد که در هفت محور در این شورا به تصویب رسیده که به برخی  از آن ها اشاره می کنیم .

1- برخوردار از هویت اسلامی ایران انقلابی ، مبتنی بر عقلانیت اسلامی ، مستمسک به قرآن وعترت ، ایمان وعمل صالح ، پاسدار میراث های ارزشمند ایرانی و زبان و ادبیات فارسی ، متعهد به نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه و آرمان های امام خمینی ( ره ) و رهنمودهای مقام معظم رهبری برخوردار از روحیه مقاومت ، ایثار ، جهاد ، شهادت و استکبار ستیزی

2- دست یافته به نظام فراگیر و منسجم فرهنگی ، مبتنی بر نظام فرهنگی طراحی شده با تحول در ساختارها ، فرایندها و نهادهای مردمی و دولتی با رویکرد ایجاد انسجام ، هم افزایی ، ارتقاء کارآمدی و محوریت مشارکت مردمی و بهره مندی از نهادهای اصیل دینی .

3- هدایت گر تمامی شئون جامعه مهندسی و مدیریت نظام های سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی با توجه به مبانی ، ارزش ها و اصول مذکور در سند چشم انداز

4-    از دیدگاه  ویژگیها جایگاه نخست در عرصه های :

1-4- فرهنگ بهره مند از معنویت دینی ، کرامت انسانی ، خانواده محور ، امیدوار و آینده نگر ، پر نشاط ، خود باور ، فعال و خطرپذیر ، جمع گرا و ملتزم به نهادهای اجتماعی و حضور مسئولانه درجامعه .

2-4- هنر ، مبتنی بر حکمت اسلامی ، تحکیم بخش ایمان و احیاگر فطرت بشر وعدالت  ، مردمی ، مروج اخلاق و متعهد به ارزش های انقلاب اسلامی و گسترش بخش هنرهای سنتی .

3-4- تعلیم و تربیت ، مبتنی بر فلسفه ونظام تعلیم و تربیت اسلامی ، شکوفایی استعدادها ، خلاقیت ،  تعقل و تحقیق

4-4 علم و فناوری ، مبتنی بر فرهنگ اسلامی ایرانی و نقشه جامع علمی کشور .

5-4- ارتباطات و رسانه ، حضور تعیین کننده در فضای نوین ارتباطات و اطلاعات مبتنی بر ارزش ها .

شعائر اسلامی و اصل مسئولیت اجتماعی و بهره مند از نهادهای اصیل ارتباطی تبلیغی بازآفرینی شده

5-    پیشتاز در اخلاق و رفتار حسنه

5-1- اقتصادی ، دارای وجدان کاری ، روحیه همکاری و کارجمعی ، کارآفرین و رضایت مند مبتنی بر الگوی صحیح مصرف و اتقان و استواری در عمل .

5-2- سیاسی ، برخوردار از وحدت و امنیت ملی ، عدالت محوری ، استقلال فرهنگی و آزادی مسئولانه  ، مشارکت سیاسی و مسئولیت پذیری اجتماعی .

5-3-  اجتماعی ، برخوردار از مودت ، اخوت ، تعاون و سازگاری اجتماعی ، با نشاط و سر زنده ، دارای صداقت ، اعتماد ، اطمینان و انسجام اجتماعی بالا ، منضبط و قانون گرا .

5-4- فرهنگی ، عامل به احکام و مناسک دینی ، مأنوس با قرآن کریم ، بهره مند از عفت عمومی ، نمادها و آیین های اسلامی ایرانی .

6- تعامل فرهنگی سازنده در سطح جهانی ، مبتنی بر شوق آفرینی نسبت به اسلام ناب محمدی (ص) ، صلح و امنیت جهانی ، حقوق فطری و طبیعی انسان ها ، رفاه عمومی ، اخلاق و معنویت ، عدالت و امید به فرجام نیک جهان .

7-    الهام بخش امت اسلامی ، مبتنی بر مردم سالاری دینی و الگوهای کارآمد پیشرفت ، منادی وحدت و همگرایی اسلامی .

بدیهی است هر دستگاه و نهاد با توجه به ماهیت فعالیت های خود اولویت های مشخصی برای سیاست های  اتخاذ شده در نظر می گیرند و بدان اهتمام می ورزد.

چشم انداز معاونت فرهنگی دانشگاه در افق 1404 با تاکید بر پژوهش محوری و ایمان افزایی مؤثر در رشد و توسعه فرهنگ و ارزش های اسلامی در محیط دانشگاه وجامعه ایران و پیشتازدر تولید نظریه و اندیشه در حوزه دین و مهندسی فرهنگی و مدیریت فرهنگی ترسیم شده است . حرکت بر مبنای مدیریت راهبردی در حوزه فرهنگ ، محوریت قرآن وعترت و اندیشه های امام خمینی (ره)  و رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب ، استفاده از ظرفیت های علمی و پژوهشی کشور ، مشارکت مناطق ، واحدها و مراکز در تدوین و اجرای راهبردها و برنامه ها ، تعامل سازنده با مراکز علمی و فرهنگی با هدف بهره گیری از مزیت های رقابتی موجود ، معطوف نمودن برنامه ها و فعالیت ها به ارتقاء کیفیت و نشاط در محیط دانشگاه ، حمایت هدف مند و نظام مند از خلاقیت ها در حوزه فرهنگی دانشگاه ، از دیگر اولویت های بخش فرهنگی دانشگاه است .

این جانب میلاد با سعادت امام حسن عسگری ( ع )  امیدوارم برگزاری این گونه همایشها زمینه هدفمند شدن هرچه بیشتر فعالیت های فرهنگی و پرهیز از موازی کاری های نه چندان سودمند را فراهم آورد .

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

           صمد مؤمن بالله

      معاون فرهنگی دانشگاه

 

تاریخ:
1391/12/01
تعداد بازدید:
342
منبع:
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal