امام جمعه اصفهان:
درك ابعاد وجودي حضرت علي (ع) براي انسان‌هاي زميني مشكل است
نماينده ولي فقيه در استان اصفهان درك حتي يك بعد از ابعاد وجودي حضرت اميرالمؤمنين امام علي(ع) را براي انسان‌هاي زميني بسيار مشكل و سخت دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري آنا از اصفهان، آيت‌الله سيديوسف طباطبايي‌نژاد در مراسم گشايش كنگره بازخواني ابعاد شخصيتي  امام علي (ع) در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) گفت: «عنوان اين كنگره كه درباره ابعاد شخصيتي و وجودي حضرت اميرالمؤمنين (ع) است، بسيار باشكوه و محترم است، هرچند انسان‌هاي زميني نمي‌توانند حتي يك بعد از ابعاد وجودي ايشان را درك كنند.»

وي با اشاره به موضوع امامت افزود: «موضوع امامت در واقع دو گونه تفسير و معنا دارد. يك معناي امامت در عربي يعني پيشوا و جلودار و كسي مي‌تواند امام خوبي‌ها باشد و كسي امام بدي‌ها. امام حق داريم و امام كفر. امام جماعت و امام جمعه نيز در اين دسته معنا قرار مي‌گيرد. معناي ديگر امامت، امامتي است كه از طرف خداوند متعال اعطا مي‌شود كه از نبوت و رسالت نيز بالاتر است.»

طباطبايي‌نژاد با اشاره به مقام امامت حضرت ابراهيم (ع) اظهار كرد: «امامت ابراهيمي به تعبير من يعني امامتي كه خداوند به حضرت ابراهيم(ع) داد، وقتي كه ايشان پيامبر، نبي و خليل خدا بود. خداوند پس از اينكه فرزندي به ايشان عطا مي‌كند و اين فرزند بزرگ مي‌شود، دستور مي‌دهد او را قرباني كن و ابراهيم خليل‌الله اين كار را انجام مي‌دهد، هرچند چاقو به اذن خدا نمي‌برد. حضرت ابراهيم(ع) پس از امتحانات الهي و اين امتحان به مقام امامت نايل مي‌شود.»

امام جمعه اصفهان با اشاره به عصمت مقام امامت بيان كرد: «مقام امامت آنقدر براي حضرت ابراهيم(ع) زيبا بود كه گفت؛ خداوندا آيا به ذريه من نيز اين مقام را اعطا مي‌كني؟ و خداوند در پاسخ مي فرمايد بله اما نه به ظالمين ذريه تو. ظالم كسي است كه حتي يك گناه انجام داده باشد. پس امام معصوم است و گناهي مرتكب نشده است. اين مقام مقامي غير از امامت جامعه است و ارتباطي به رأي و نظر مردم ندارد. سن نيز در امامت مطرح نيست. امام جواد (ع)  در 7 سالگي، امام هادي(ع) در 8 سالگي و امام مهدي (عج) در 5 سالگي به مقام امامت رسيدند.»

نماينده ولي فقيه در استان اصفهان افزود: «مردم زمان پيامبر(ص) و اميرالمؤمنين امام علي(ع) نمي‌توانستند اين معناي امامت را درك كنند. امام سجاد(ع) مي‌فرمايد: اگر آنچه را كه در دل دارم براي مردم بگويم، مرا تكفير مي‌كنند. ابن ابي‌الحديد از پيامبر اكرم(ص) نقل مي‌كند كه پيامبر به حضرت علي(ع) گفت كه يا علي به خداوند اگر نبود كه مي‌ترسم طايفه‌اي از امت من درباره تو حرفي بزنند كه نصاري در مورد پسر مريم گفتند، درباره‌ات حرفي مي‌زدم كه بر هيچ كس عبور نكني مگر اينكه خاك كف پاي تو را به عنوان تبرك مي‌گرفتند.»

طباطبايي‌نژاد بيان كرد: «صفاتي كه براي اميرالمؤمنين(ع) به كار مي‌بريم مانند عدالت، شجاعت، بي‌باكي، تقوي و ديگر صفات را هر كسي مي‌تواند به بخشي از اينها برسد؛ اما امام علي(ع) فراتر از اين صفات است. تا به حال حد بسيار كمي از ويژگي‌هاي امام علي(ع) بيان شده است و ما نمي‌توانيم ايشان را بشناسيم.»

تاریخ:
1398/10/25
تعداد بازدید:
279
منبع:
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal