دكتر طهرانچي در هيأت امناي دانشگاه آزاد اصفهان خبر داد ايجاد اولين دانش شهر كشور در واحد نجف‌آباد/ تلاش دانشگاه آزاد براي بي‌نياز كردن كشور از واردات بذر/ توسعه هوشمند منطقه‌اي در دستور كار هيأت امناهاي استاني
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي از ايجاد اولين دانش شهر كشور در واحد جامع نجف‌آباد خبر داد.

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي از ايجاد اولين دانش شهر كشور در واحد جامع نجف‌آباد خبر داد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي، شانزدهمين جلسه هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان به رياست دكتر محمدمهدي طهرانچي رئيس دانشگاه و با حضور آيت‌الله سيديوسف طباطبايي‌نژاد نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه شهر اصفهان، دكتر عباس رضايي استاندار اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمين دكتر عبدالحسين خسروپناه معاون علوم انساني و هنر دانشگاه آزاد اسلامي، دكتر روح‌الله فيروزآبادي معاون تحقيقات، فناوري و نوآوري دانشگاه، دكتر سعيد آزاديان دستيار ويژه رئيس دانشگاه آزاد اسلامي و ساير اعضاء صبح امروز در واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار شد.

دكتر طهرانچي در اين جلسه با اشاره به طرح هاي توسعه‌اي دانشگاه آزاد اسلامي در استان اصفهان، گفت: استان اصفهان از لحاظ جمعيت دانشجويي در بين استان هاي دانشگاه آزاد اسلامي پس از تهران، رتبه دوم را دارد و به لحاظ استعداد و امكانات، جايگاه ويژه‌اي را از آن خود كرده است. بر اين اساس طرح هاي تحولي قابل توجهي براي اين استان در نظر گرفته شده است.

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي خاطرنشان كرد: اختصاص 50 هكتار زمين براي ايجاد گلخانه توليد بذر، يكي از طرح هاي تحولي دانشگاه آزاد اسلامي در استان اصفهان است. با تلاش هاي واحد اصفهان (خوراسگان)، طرح بذر اين واحد بسيار موفق بوده و مورد توجه وزارت جهاد كشاورزي و معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري قرار گرفته به طوري كه اين واحد به عنوان نهاد علمي شوراي بذر انتخاب شده است. دانشگاه آزاد اسلامي تلاش دارد كشور را از واردات بذر بي‌نياز كند.

وي از ايجاد اولين دانش شهر كشور در دانشگاه آزاد اسلامي واحد جامع نجف‌آباد خبر داد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامي اولين دانش شهر كشور را با توجه به پروژه ريلي تهران - اصفهان - نجف‌آباد، در اين واحد دانشگاهي راه‌اندازي خواهد كرد و واحد نجف‌آباد كانون دانش شهر كشور خواهد شد.

اميدواريم دانش شهر واحد نجف‌آباد بتواند به مركز توسعه‌ علمي كشور تبديل شود

عضو هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي تأكيد كرد: مقابله با محصولات تمدني غرب كه حاصل دانش شهرهايي مانند «سيليكون ولي» است، تنها با چند دانشگاه و شركت دانش بنيان امكان‌پذير نيست، بلكه دانش شهري مي خواهد كه زيست بوم كامل فناوري و تعامل دانش و صنعت باشد. اميدواريم دانش شهر واحد نجف‌آباد نيز بتواند تبديل به مركز توسعه‌ علمي كشور شود.

دكتر طهرانچي با تأكيد بر اينكه دانشگاه آزاد اسلامي در گام دوم انقلاب اسلامي و گام دوم فعاليت هاي خود، كارآمدسازي رشته هاي تحصيلي را مورد توجه قرار داده، گفت: مردم نسبت به ناكارآمدي نظام آموزش عالي در كنكور سراسري واكنش نشان داده‌ و رقابت 700هزار داوطلب براي 10هزار صندلي گروه علوم پزشكي، گواه اين موضوع است.

دانشگاه آزاد اسلامي به سرعت واكنش هاي عمومي را درك مي كند

وي افزود: دانشگاه آزاد اسلامي به عنوان دانشگاهي مردمي كه به سرعت واكنش هاي عمومي را درك مي كند، اقدام به اصلاح رويكرد خود كرد و براي شروع، طرح بازمهندسي آموزشي، پژوهشي و فناوري رشته‌هاي كشاورزي را كليد زد.

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي خاطرنشان كرد: اين دانشگاه با توجه به تجارب خود در حوزه علوم پزشكي و فني و مهندسي، طرح جديدي از شيوه آموزشي را براي رشته هاي گروه كشاورزي و منابع طبيعي طراحي كرد كه دوره كارداني 1+2 است و شامل دو سال آموزش و يك سال فيلد و حضور در محيط كاري است. ايجاد مزارع آموزشي نمونه و طراحي دوره كارشناسي ارشد و دكتري حرفه‌اي كشاورزي ازجمله اقدامات دانشگاه آزاد اسلامي در اين طرح است.

بايد با طراحي رشته محل‌هاي مورد نياز هر منطقه، راندمان آموزش، كارآمدي و بهره‌وري رشته‌ها را افزايش داد

دكتر طهرانچي با بيان اينكه يكي از اشكالات جدي دانشگاه آزاد اسلامي اين بود كه رشته ها بدون توجه به قابليت هاي شهري و به صورت يكسان در واحدها ارائه مي شد، گفت: اين در حالي است كه بين 70 تا 90 درصد دانشجويان واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي بومي هستند و اين موضوع ايجاب مي كند رشته محل هاي ايجادشده متناسب با نيازها، ظرفيت ها و اقتصاد هر منطقه طراحي و ارائه شود تا بتوانيم با افزايش راندمان آموزش، كارآمدي و بهره‌وري رشته ها را افزايش دهيم.

وي ادامه داد: اينكه 40 درصد از فارغ‌التحصيلان دانشگاهي بيكار هستند، نشان مي دهد كه آموزش عالي ما تاكنون مسير معكوس را رفته است. بنابراين دانشگاه آزاد اسلامي با آگاهي از اين موضوع، مي خواهد با 17 هزار هكتار عرصه و 20 ميليون مترمربع زيربنايي كه در اختيار دارد با 120 ميليارد تومان سرمايه صندوق نوآوري و شكوفايي، بستر سراهاي نوآوري و اشتغال جوانان را در شهرها ايجاد كند.

توسعه هوشمند منطقه‌اي در دستور كار هيأت امناهاي استاني

عضو هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه اين دانشگاه برنامه هاي خود را در راستاي سند توسعه منطقه‌اي هر استان تنظيم مي كند، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامي دانشگاهي شهري و منطقه‌اي است، بنابراين هيأت هاي امناي استاني نقش مهمي در تصميم‌گيري و اداره آن دارند. اين دانشگاه تلاش دارد با پشتوانه هيأت امناي استاني خود، به كمك توسعه هوشمند منطقه‌اي بيايد. حضور مسئولان شهري، رؤساي دانشگاه هاي دولتي و معتمدان هر استان در تركيب هيأت امناهاي استاني، خوشبختانه امكان بي نظيري فراهم كرده كه بتوان اهداف دانشگاه آزاد اسلامي در راستاي توسعه مناطق را محقق كرد.

دكتر طهرانچي با اشاره به ايجاد معاونت هاي تخصصي و موضوعي در تركيب جديد دانشگاه آزاد اسلامي، گفت: يكي از معاونت هاي جديد دانشگاه آزاد اسلامي، معاونت تحقيقات، فناوري و نوآوري است كه با ايجاد اين معاونت، پژوهش هاي مربوط به پايان‌نامه ها و رساله ها از بخش فعاليت هاي فناورانه و نوآورانه جدا شده و وظيفه تخصصي اين معاونت، حمايت از فعاليت هاي دانش بنيان در واحدهاي دانشگاهي است كه ايجاد سراهاي نوآوري يكي از اين وظايف به شمار مي آيد.

وي خاطرنشان كرد: معاونت هاي علوم، مهندسي و كشاورزي، علوم انساني و هنر، علوم پزشكي و آموزش‌هاي عمومي و مهارتي (سما) از ديگر معاونت هاي موضوعي دانشگاه آزاد اسلامي است كه در دوره جديد اين دانشگاه براساس وظايف، اختيارات و مأموريت هاي محوله در راستاي ارتقاي دانش و مهارت جوانان، فعاليت خواهند كرد.
عضو هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي خاطرنشان كرد: اين دانشگاه با دارا بودن 656هزار دانشجوي علوم انساني در 150 دانشكده اين حوزه، بومي‌سازي و كاربردي كردن علوم انساني را در دستوركار قرار داده است. در حوزه آموزش هاي عمومي و مهارتي نيز قرار است 110 مدرسه نمونه تا سال 1400 راه‌اندازي شود تا بتواند بستر پياده‌سازي سند تحول بنيادين آموزش و پرورش باشد. ان‌شاءالله 3 مدرسه جديد نيز در استان اصفهان خواهيم داشت.

ايجاد سراي مبل و منبت در واحد ملاير

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به برنامه‌ريزي هاي اين دانشگاه براي ايجاد سراهاي نوآوري، تصريح كرد: يكي از سراهايي كه مقدمات ايجاد آن فراهم شده، سراي مبل و منبت در واحد ملاير است كه اين سرا با همكاري و تعامل صنعتگران شهرستان ملاير با دانشگاه آزاد اسلامي، ايجاد مي شود. با اين رويكرد، صنعت مبل و منبت و دانشگاه آزاد اسلامي واحد ملاير زنده و پويا خواهد ماند.

دكتر طهرانچي با تأكيد بر توجه به دوره تربيتي جوانان تا سن 21سالگي، گفت: متأسفانه در كشور ما نسبت به تربيت تكنسين ها غفلت شده و دانشگاه آزاد اسلامي مي خواهد براي دوره هاي كارداني و تربيت تكنسين Dual Degree صادر كند. ان‌شاءالله در اين حوزه برنامه هاي جدي در دستوركار داريم تا بتوانيم مبتني بر يك نظام يكپارچه جوانان را به سمت مهارت‌آموزي سوق دهيم.

وي با اشاره به تغيير سال مالي دانشگاه آزاد اسلامي، گفت: از آنجا كه اين دانشگاه به شهريه متصل است و ارتباطي با بودجه دولتي ندارد، سال مالي دانشگاه آزاد اسلامي را مطابق با سال تحصيلي در نظر گرفتيم، چرا كه 29 اسفند كه پايان سال مالي است، اواسط ترم تحصيلي دانشگاه است و اين تاريخ به عنوان پايان سال مالي براي دانشگاه آزاد اسلامي معني ندارد و براي اينكه سياست ها و برنامه هاي دانشگاه را واقعي و حقيقي ببينيم، ابتداي سال مالي دانشگاه اول شهريور تعريف شده است.

عضو هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي تصريح كرد: بودجه اين دانشگاه در گذشته به عنوان زينت‌المجالس بود كه جداول از سازمان مركزي به واحدها ارسال مي شد و آنها هم با اعداد و ارقامي، جدول بودجه را پر مي كردند. اين در حالي است كه بودجه در دوره جديد نگاشت برنامه هاي هر استان در طول يك سال است كه براي تدوين آن واحدهاي دانشگاهي و استان ها روزها زمان مي گذارند و پس از ارسال به سازمان مركزي، در جلساتي سه ساعته با معاونت هاي مربوطه و در جلسه‌اي شش ساعته با حضور بنده يا يكي از معاونان، بودجه هر استان مورد بررسي و اصلاح قرار مي گيرد.

استاندار اصفهان: نگاه ويژه دانشگاه آزاد اسلامي به استان اصفهان قابل تقدير است

دكتر عباس رضايي استاندار اصفهان در اين جلسه با اشاره به موارد مطرح شده، گفت: دكتر طهرانچي ايده هاي بسيار عالي و به‌روزي را در اين جلسه مطرح كرد كه جاي تشكر دارد و ان‌شاءالله شاهد اجرايي شدن اين ديدگاه ها در دانشگاه آزاد اسلامي استان اصفهان باشيم.

دكتر رضايي ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامي يك رسالت منطقه‌اي و محلي و يك رسالت ملي دارد. اميدواريم اين دانشگاه با نگاه ويژه و قابل تقديري كه به اين استان دارد، موضوعات مربوط به توليد بذر كه براي واحد اصفهان (خوراسگان) و دانش شهر كه براي واحد نجف‌آباد در نظر گرفته شده را دنبال كند.

وي خاطرنشان كرد: روند پذيرش دانشجو در دانشگاه هاي كشور به اين صورت بود كه بدون ارزيابي آينده جوانان اقدام به پذيرش دانشجو در رشته هاي مختلف مي كردند، بدون آنكه بررسي كنند در سال هاي آينده به چه تعداد فارغ‌التحصيل و متخصص اين رشته ها نياز است، بنابراين اكنون دانشگاه ها بايد به سمت فعاليت هاي high Tech و Bio Tech بروند كه ايجاد دانش شهر يكي از اين حوزه هاست.

 

تاریخ:
1398/05/19
تعداد بازدید:
196
منبع:
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal