دانشگاه جوار صنعت از موضوعات در دستور كار دانشگاه آزاد است
برخي از واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي همچون علوم و تحقيقات، اصفهان (خوراسگان)، تهران مركزي و تهران جنوب از لحاظ امكانات، زيرساخت‌ها، تجهيزات و اساتيد در بهترين سطح كيفي و هم‌تراز با دانشگاه‌هاي برجسته كشور مانند دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتي شريف است.

 

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در ديدار با وزير علوم گفت: دانشگاه جوار صنعت يكي از موضوعات در دستور كار اين دانشگاه است.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي، نشست رئيس و اعضاي هيات رئيسه دانشگاه آزاد اسلامي با وزير و معاونان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري روز سه‌شنبه 17 ارديبهشت ماه در محل وزارت علوم برگزار شد.

دكتر محمدمهدي طهرانچي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در اين نشست با بيان اينكه كشور نيازمند الگوي تربيت نيروي انساني از دوره دبستان تا دكتري است، گفت: در حال حاضر ساختار نظام تربيتي نيروي انساني به واسطه تعدد و تكثر نهادهاي ذيربط يكپارچه نيست و دانشگاه آزاد اسلامي تنها نهاد آموزشي و تربيتي است كه يك نظام آموزشي يكپارچه از دوران دبستان تا تحصيلات تكميلي و دكتري تخصصي در اختيار دارد.

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه اين دانشگاه آموزش رسمي عمومي، فني و حرفه‌اي و آموزش‌هاي تخصصي را در تمام سطوح ارائه مي‌كند، گفت: دانشگاه آزاد اسلامي زيرساخت‌ها و توانمندي‌هايي در اختيار دارد كه ساير نهادهاي آموزش عالي از آن بي‌بهره هستند و اين دانشگاه به تنهايي 38 درصد آموزش‌ عالي كشور را تأمين مي‌كند، اين در حالي است كه برخي از واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي همچون علوم و تحقيقات، اصفهان (خوراسگان)، تهران مركزي و تهران جنوب از لحاظ امكانات، زيرساخت‌ها، تجهيزات و اساتيد در بهترين سطح كيفي و هم‌تراز با دانشگاه‌هاي برجسته كشور مانند دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتي شريف است.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: ويژگي دانشگاه آزاد اسلامي اين است كه حتي يك ريال بودجه دولتي هم دريافت نمي‌كند و با پول مردم ايجاد شده و از محل شهريه‌هاي دانشجويان توسعه يافته و اداره مي‌شود. اين دانشگاه داراي 17 هزار هكتار زمين، بيش از 25 ميليون متر مربع ساختمان، 25 هزار عضو هيات علمي تمام وقت و 40 هزار مدرس نيمه وقت است كه در مسير توسعه آموزش عالي و تربيت نيروي انساني متخصص گام برمي‌دارد.

وي با بيان اينكه آموزش در كنار كسب مهارت يكي از اهداف و برنامه‌هاي دانشگاه آزاد اسلامي است، خاطرنشان كرد: يكي از كارهايي كه دانشگاه آزاد اسلامي را متفاوت از ساير موسسات آموزش‌ عالي كرده، آموزش در كنار مهارت‌آموزي و كسب علم در كنار كسب مهارت است كه اين موضوع در ساير بخش‌هاي نظام آموزش عالي وجود ندارد و عمدتا افرادي كه در دانشگاه‌ها درس مي‌خوانند فقط كسب علم مي‌كنند و مهارت‌هاي لازم را متناظر با كسب علم نمي‌آموزند.

دكتر طهرانچي افزود: دانشگاه آزاد اسلامي به دليل مردمي بودن، خيلي سريع‌تر از بخش‌هاي ديگر كه با بودجه نفت اداره مي‌شوند، واكنش مردم را نسبت به مسائل درك مي‌كند و رفتار مردم به سرعت بر روي شرايط دروني دانشگاه تاثير مي‌گذارد.

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به تغيير ساختار اين دانشگاه در دوره مديريتي جديد، تاكيد كرد: متناسب‌سازي ساختار دانشگاه در سطح سياست‌گذاري و براساس ماموريت‌هايي كه براي نظام آموزش‌عالي در كشور طراحي شده و ايجاد معاونت‌هاي تخصصي در حوزه دانش، يكي از كارهايي است كه در دوره جديد دانشگاه آزاد اسلامي پيگيري و انجام شده است.

وي با اشاره به راه‌اندازي طرح پژوهش اثرگذار يكپارچه شبكه‌اي (پايش) در دانشگاه آزاد اسلامي اظهار داشت: يكي از ويژگي‌هاي طرح پايش اين است كه نظام توليدات علم در دانشگاه آزاد اسلامي را با حل مسائل كشور همسو مي‌كند و از لحاظ كيفي، پژوهش و توليد علم در دانشگاه آزاد اسلامي را تحت نظارت قرار مي‌دهد. اين كار موجب افزايش كيفيت توليد علوم خواهد شد و از تقلب علمي جلوگيري مي‌كند.

دكتر طهرانچي با بيان اينكه اكنون بيش از 40 هزار زمينه پژوهشي در قالب طرح پايش احصاء شده و بيش از 10 هزار زمينه پژوهشي در سامانه پايش بارگذاري شده است، گفت: همه دانشجويان تحصيلات تكميلي دانشگاه آزاد اسلامي از مهرماه 98 بايد موضوع پايان‌نامه هاي كارشناسي ارشد و رساله هاي دكتري خود را از نظام پايش انتخاب كنند.

عضو هيات امناي دانشگاه آزاد اسلامي خاطرنشان كرد: بسياري از چالش‌هاي ملي و منطقه‌اي در نظام پايش شناسايي و احصاء شده است؛ به عنوان نمونه موضوع كفش و چرم در دانشگاه آزاد اسلامي استان آذربايجان شرقي پيگيري مي شود يا پژوهش درباره برخي موضوعات گسترده مانند دريا به صورت كنسرسيومي و توسط چند استان انجام مي‌شود.

وي با بيان اينكه دانشگاه جوار صنعت يكي ديگر از موضوعات در دستور كار دانشگاه آزاد اسلامي است، گفت: در اين الگو، دانشجوياني كه در دانشگاه‌هاي جوار صنعت تحصيل مي‌كنند، همزمان با تحصيل در كارخانه و صنايع نيز اشتغال دارند و مهارت آموزي مي‌كنند و تاكنون دانشگاه آزاد اسلامي مركز دهق در استان اصفهان و واحد ميبد در استان يزد به عنوان دانشگاه جوار صنعت انتخاب شده‌اند.

رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به برگزاري جلسات مشترك با صنعتگران اظهار داشت: در جلساتي كه با واحدهاي صنعتي و كارخانجات داشتيم، گلايه و دغدغه صنعتگران متناسب نبودن خروجي دانشگاه‌ها با نياز صنايع و بازار كار بود. با توجه به اين موضوع، ريل دانشگاه آزاد اسلامي را به سمتي تغيير خواهيم داد كه دانشجويان اين دانشگاه متناسب با نياز بازار كار آموزش ديده و مهارت بياموزند تا اشتغال آنها تضمين شود. همانطور كه اين كار در دانشگاه آزاد اسلامي موفق بوده و فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي مهندسي واحد تهران جنوب نسبت به ساير فارغ‌التحصيلان در اولويت جذب در بازار كار بودند.

دكتر طهرانچي با اشاره به اهميت موضوع كشاورزي در كشور يادآور شد: يكي از چالش‌هاي جدي كه در كشور وجود دارد، آموزش كشاورزي است. تاكنون مسيري كه آموزش كشاورزي طي كرده، به سمتي در حركت بوده كه اگر اين روند ادامه داشته باشد، در آينده با مشكلات جدي در مورد نيروي متخصص حرفه‌اي در حوزه كشاورزي مواجه خواهيم بود، بنابراين دانشگاه آزاد اسلامي طرحي را آغاز كرده كه بتواند آموزش، پژوهش و خدمات فناوري علوم كشاورزي را بازمهندسي كرده و چالش غذا و امنيت غذايي را حل كرده و مديريت كند.

وي با اشاره به اينكه كارهاي زيادي در حوزه توسعه دانش فني پيشرو در كشور توسط دانشگاه آزاد اسلامي انجام شده است، افزود: از جمله اين فعاليت ها مي‌توان به دانش فني توليد بذر در واحد اصفهان (خوراسگان) يا دانش ربايتك در واحد قزوين اشاره كرد كه اين دانشگاه را در كنار دانشگاه صنعتي اميركبير قرار داده و به شهرت جهاني رسانده است.

عضو هيات امناي دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به فعاليت‌هاي دانشگاه آزاد اسلامي در حوزه بين‌الملل، گفت: بيش از 11 هزار دانشجوي غيرايراني كه برابر با نيمي از دانشجويان غيرايراني كشور است در دانشگاه آزاد اسلامي تحصيلي مي‌كنند و واحدهاي بين‌المللي دانشگاه آزاد اسلامي در ديگر كشورها نيز باعث موفقيت‌هاي بزرگي شده و بسياري از مديران ارشد اين كشورها افتخار مي‌كنند كه فارغ‌التحصيل دانشگاه آزاد اسلامي هستند.

دكتر غلامي وزير علوم، تحقيقات و فناوري نيز در اين نشست هدف از برگزاري اين نشست را كمك و هماهنگي در ساماندهي آموزش عالي كشور؛ با حفظ يكپارچگي برنامه‌هاي مرتبط در زيرنظام هاي آموزش عالي از جمله دانشگاه آزاد اسلامي به عنوان يك زير نظام مهم، عنوان كرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامي به عنوان بزرگ‌ترين دانشگاه غيردولتي ايران، جايگاه مهمي در اين زير نظام دارد و به طور طبيعي هماهنگي سياست‌هاي توسعه آن، بر دستاوردهاي مستقيم و غيرمستقيم نظام آموزش عالي كشور اثرگذار است.

وزير علوم با بيان اينكه ساماندهي دانشگاه‌هاي در حال فعاليت در راستاي تحقق اسناد بالادستي به‌ويژه نقشه جامع علمي كشور و سند آمايش آموزش عالي، يكي از اهداف و ماموريت‌هاي وزارت علوم است، اظهار داشت: از آنجا كه وزارت علوم در حوزه‌هاي آموزشي و پژوهشي به دانشگاه‌هاي غيردولتي نظارت مستقيم دارد و در بخش ساماندهي فعلاً بيشتر بر روي دانشگاه‌هايي كه از بودجه دولتي استفاده مي‌كنند، متمركز است، اين حركت تدريجي بايد به سوي زيرنظام غيردولتي شامل دانشگاه آزاد اسلامي نيز تسري پيدا كند.

در ادامه اين جلسه، معاونان دانشگاه آزاد اسلامي نكاتي درباره رابطه دانشگاه آزاد اسلامي با سازمان‌هاي دولتي مطرح كردند.

تخصيص اعتبارات مربوط به صندوق رفاه دانشجويي كه بايد به عنوان كمك در اختيار دانشگاه آزاد اسلامي قرار مي‌گرفت يكي ديگر از موضوعات طرح شده در اين جلسه بود كه با توجه به عدم پرداخت از سوي صندوق رفاه دانشجويان وزارت علوم، مقرر شد كارگروهي تشكيل شده و موضوع را مطابق قانون پيگيري كند.

همچنين قرار شد درباره نظارت، ارزيايي و تضمين كيفيت آموزش‌ عالي همكاري‌هاي سازنده‌اي بين دانشگاه آزاد اسلامي و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري انجام شود و دانشگاه آزاد در ارزيابي نهادهاي آموزش عالي در استان‌ها اعم از آزاد، دولتي، غيرانتفاعي و... مشاركت جدي داشته باشد تا بتوان با همكاري اين دو مجموعه، كيفيت آموزش عالي را توسعه داد.

دومين جلسه هيات رئيسه دانشگاه آزاد اسلامي با وزير علوم و معاونان اين وزارتخانه، تيرماه برگزار خواهد شد

 

تاریخ:
1398/02/18
تعداد بازدید:
454
منبع:
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان ( خوراسگان ) مي باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی  واحد اصفهان ( خوراسگان )
ورود اعضاء
بستن پنجره
Powered by DorsaPortal